ENGLEZI ŠOKIRANI: Osam naoružanih francuskih policajaca izbacilo Britanca iz voza zbog maske
Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

korona

ENGLEZI ŠOKIRANI: Osam naoružanih francuskih policajaca izbacilo Britanca iz voza zbog maske

Planeta -

Britanski tabloidi bruje o incidentu u kome je učestvovao putnik iz Velike Britanije koji je vozom išao poslom u Francusku.

Kako prenosi Miror, muškaraca u četrdesetim, za koga se veruje da je iz Liverpula, je iz francuskog Eurostara izbacilo osam naoružanih policajaca jer je odbijao da nosi masku.

Policajci su ga izbacili iz voza u Lilu i ostavili, dok je voz nastavio put ka Engleskoj.

"Nisam učinio ništa loše i poštujem sva pravila o koronavirusu - ovo je apsolutno nečuveno", rekao je dok su ga odvodili pred očima šokiranih putnika. "Nemam pojma o čemu se tu radi, osim što su me je optužili da ne nosim odgovarajuću vrstu maske", rekao je muškarac.

Eurostar je naveo u saopštenju da je muškarac "uporno skidao masku, kako na stanici tako i u vozu, uprkos nežnim podsećanjima osoblja".

U saopštenju se navodi i da su se drugi putnici žalili, zbog čega je voz neočekivano stao u Lilu da bi čovek bez maske izašao iz voza.

Svi putnici Eurostara obavezni su da nose masku sve vreme, osim kad jedu i da svako odbijanje može da rezultira izbacivanjem iz voza, poručili su iz francuske kompanije.

Miror prenosi izjave nekih putnika koji tvrde da muškarac nije jedini koji nije nosio masku i da je, kada mu je prigovoreno zbog crne maske koju je imao, stavio standardnu plavu koju mu je dao neko od putnika, ali to nije sprečilo policajce da ga izbace iz voza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track