ŠOK U STRIPU! SUPERMEN JE BISEKSUALAC! Legendarni superheroj ima romansu s prijateljem!
Foto: DC komiks

MODERNO

ŠOK U STRIPU! SUPERMEN JE BISEKSUALAC! Legendarni superheroj ima romansu s prijateljem!

Planeta -

U novoj epizodi stripa o najpoznatijem svetskom superheroju sin Klarka Kenta i Lois Lejn zaljubljuje se u Nakamuru, svog najboljeg druga

Pogled pun čežnje Zaljubljeni do ušiju
Pogled pun čežnje Zaljubljeni do ušijufoto: DC komiks

Supermen, prvi i najpoznatiji svetski superheroj u najnovijem stripu započinje gej vezu, tj. otkriva se da je on biseksualac, na opšte iznenađenje brojnih poklonika legendarnog stripa! Naime, Džonatan Džon Kent (17), koji je sin Klarka Kenta i Lois Lejn, zaljubljuje se u Nakamura, svog najboljeg druga.

Realni problemi

Kompaniji "DC komiks" nije dugo trebalo da svoju mladu zvezdu, koja je preuzela titulu superheroja od svog poznatog oca, učini pristupačnijom za današnju omladinu, tj. pripadnike LGBT zajednice. Džonatan je od oca, čuvenog Kal Ela, koji je na Zemlju došao s planete Kripton, nasledio legendarni kostim i crveni plašt. U najnovijoj seriji stripova on se suočava sa realnim problemima koji su bliski današnjoj omladini. To su masovne pucnjave u školama, klimatske promene ili deportacija izbeglica. U tim serijama nema ni slova o nekadašnjim zlikovcima svetskog ranga od kojih je Supermen spasavao Ameriku, ali i našu planetu.

Aron Fišer, prvi gej u 'Kapetanu Americi'
Aron Fišer, prvi gej u "Kapetanu Americi"foto: Marvel

Robin je bi, prvi gej u "Kapetanu Americi"

Novi Supermen nije prvi od superheroja koji je postao biseksusalac. Pre dva meseca kompanija "DC komiks" je predstavila strip o Betmenu čiji je verni pratilac Robin takođe biseksualac. Pre pet meseci kompanija "Marvel" je na tržište izbacila svog otvorenog gej junaka u stripu "Kapetan Amerika". U avgustu je Robin, čiji je pravo ime Tim Drejk, izašao na gej sastanak sa likom koji je zove Bernard Daud u epizodi "Betmen: Urbane legende". U martu je "Marvel" predstavio Arona Fišera, prvog gej junaka u stripu o Kapetanu Americi.

Izlazak nove epizode stripa zakazan je za 9. novembar i ostaje nam da vidimo kako će današnji klinci reagovati na biseksualnog Supermena. Autori tvrde da su inspiraciju za ovu gej vezu pronašli u originalnom stripu, tj. da je Džej Nakamura, u koga se Džonatan zaljubljuje, takođe reporter i novinar, kao njegova majka Lois Lejn, u koju se zaljubio Kal El. - Baš kao i otac, Supermenov sin je pao na čari novinara - navela je kompanija.

Drugarstvo krunisali vezom Džonatan i Džej
Drugarstvo krunisali vezom Džonatan i Džejfoto: DC komiks

Međutim, autor epizode Tom Tejlor otkriva da Džej neće imati tako veliki uticaj na Džonatana kao što je Lois imala na Klarka.

Nova verzija

- Cilj je bio da stvorimo novu verziju lika koji će biti bliži savremenoj publici. Ideja da Klarka Kenta zamenimo drugim strejt belim superherojem izgledala nam je kao promašena. Džej ima svoje supermoći. Lois Lejn je njegov heroj. On je istovremeno i izbeglica sa izmišljenog ostrva Gamora. Džonatan i on će voditi zajedno mnoge bitke - rekao je Tejlor. Iz "DC komiksa" tvrde da će Džonatan početi da se zabavlja sa svojim prijateljem nakon što doživi nervni i fizički slom. Objavljene su i fotografije iz pete epizode serije na kojima se Džej i Džonatan ljube. Supermen je u svom prepoznatljivom kostimu, dok njegov dragi ima pink boju kose, nosi naočare i duks s kapuljačom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track