BOLSONARO OTVORIO DUŠU: Plačem u kupatilu kad donosim teške odluke, moja žena to ne zna i ima sasvim drugačiju predstavu o meni
Foto: EPA / Sebastiao Moreira

mačo predsednik

BOLSONARO OTVORIO DUŠU: Plačem u kupatilu kad donosim teške odluke, moja žena to ne zna i ima sasvim drugačiju predstavu o meni

Planeta -

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro otvorio je dušu pred jednom evangelističkom zajednicom i otkrio da nije takav mačo tip, kakvim se prikazuje.

Bolsonaro, čija je popularnost u najvećem padu otkad je stupio na poziciju predsednika, pokušao je da prikupi političke poene priznanjem da plače u kupatilu kad donosi teške odluke, piše El Mundo.

Bolsonaro je na konferenciji pred jednom evangelističkom zajednicom otkrio da, iako ga žena nikada nije videla u takvom stanju, on ponekad plače u kupatilu.

"Ona misli da sam ja najmuževniji od svih muškaraca. A delimično je i u pravu", rekao je Bolsonaro.

"Ovo nije ista situacija kao kada sam bio poslanik. Ako sada donesem lošu odluku, mnogi će ljudi patiti", objasnio je on svoje trenutke slabosti.

Bolsonaro je populistički političar vrlo desnih, neretko ekstremnih stavova. Za predsednika je izabran 2018. godine sa 55 posto glasova.

Protivi se pobačaju, sekularnoj državi i istospolnim brakovima. Poznat je po kontroverznim komentarima o ženama i homoseksualnim osobama koji često nailaze na osudu brazilske javnosti.

U govoru u Rio de Žaneiru je 2017. godine izjavio je da ima petoro dece: četiri sina i jednu kćer, koja je došla kao posledica "trenutka slabosti", preneo je AP jedan od njegovih brojnih uvredljivih komentara.

U užarenoj raspravi u Kongresu koleginici je rekao da "je ne bi silovao jer to ne zaslužuje" nakon što ga je ona prethodno optužila da podstiče silovanje. Kasnije je "pojasnio" da je ne bi silovao jer je "ružna" i "nije njegov tip".

Takođe je u intervjuu za Plejboj 2011. izjavio da bi mu bilo draže da mu sin pogine u nesreći, nego da dođe kući sa brkatim muškarcem, a govorio je i da bi pretukao muškarce ako bi ih video da se ljube na ulici.

Podrška njegovoj vladi pala je na 22 posto, zbog vrtoglavo visoke inflacije i visoke stope nezaposlenosti, a ankete predviđaju da će Bolsonaro izgubiti na predsedničkim izborima 2022. godine od bivšeg levičarskog predsednika Luisa Injasija Lule da Silve.

Uz to, komisija Senata objaviće sledeće nedelje izveštaj koji će biti inkriminišući po Bolsonara i druge figure iz njegove administracije zbog haotičnog odgovora na pandemiju koronavirusa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track