SERIJSKI UBICA IZ TEKSASA PROGLAŠEN KRIVIM: Medicinski tehničar ubijao pacijente ubrizgavajući im vazduh u arterije! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / CBS 19

stravično

SERIJSKI UBICA IZ TEKSASA PROGLAŠEN KRIVIM: Medicinski tehničar ubijao pacijente ubrizgavajući im vazduh u arterije! VIDEO

Planeta -

Medicinski tehničar Vilijem Dejvis (37) iz Teksasa proglašen je krivim za ubistvo četiri pacijenata koje je ubijao tako što im je ubrizgao vazduh posle operacija na srcu.

Na meti njegovih napada bilo sedam ljudi od juna 2017. do januara 2018. godine, saopštili su tužioci.

Bolnica Kristus mader Frensis, u kojoj su se napadi dogodili, saopštila je da se nada da će sudska presuda biti makar malo olakšanje za porodice žrtava.

Muškarci, starosti između 47 i 74 godina, doživeli su simptome slične napadima i preminuli od fatalnog oštećenja mozga nakon što je vazduh ubrizgavan u njihove arterije.

Tokom suđenja, prikazani su snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Dejvis kako ulazi u sobu jednog od pacijenata, čiji se alarm monitora srca oglasio samo tri minuta kasnije. Nakon tog apacijent je preminuo.

Dejvisov advokat Filip Hejs tvrdio je tokom suđenja da nema dokaza da su pacijenti preminuli zbog kriminalnog ponašanja i sugerisao da je Dejvis postao žrtveno jagnje bolnice sa ozbiljnim proceduralnim problemima.

Tužioci će sada tražiti smrtnu kaznu za Dejvisa, koji je kako su naveli, uživao ubijajući ljude i on će ostati pritvoren u zatvoru okruga Smit.

Kurir.rs / BBC, Foto: Youtube prtscr / CBS19

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track