MISTERIOZNA MRŠAVICA I NJEGOVA SESTRA NINI Evo ko su bile najbliže saradnice ozloglašenog kolumbijskog narko bosa
Foto: HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES, PrintscreenYT/NoticiasUnoColumbia

pad eskobara 21. veka

MISTERIOZNA MRŠAVICA I NJEGOVA SESTRA NINI Evo ko su bile najbliže saradnice ozloglašenog kolumbijskog narko bosa

Planeta -

Kolumbija je objavila da će najtraženiji trgovac drogom u toj zemlji biti izručen SAD-u nakon što je uhvaćen u raciji, prenosi BBC.

Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otonijel, uhvaćen je u džungli nakon zajedničke operacije vojske, vazduhoplovstva i policije u subotu.

Vodio je najveću kriminalnu organizaciju u zemlji i godinama je na popisu američkih agencija za borbu protiv droga.

Predsednik Ivan Duke pozdravio je hvatanje narko bosa u video poruci.

-Ovo je najveći udarac na trgovinu drogom u našoj zemlji u ovom veku, rekao je.

-Ovaj je udarac može da se uporedi samo sa padom Pabla Eskobara 1990-ih, dodao je, prenosi BBC.

Clan del Golfo je bio strah i trepet na severu Kolumbije. Nisu prezali ni od čega da bi ostvarili kontrolu nad rutama krijumčarenja kokaina iz Srednje Amerike u SAD. Američka vlada ga je davno stavila na popis najtraženijih i nudila 5 miliona dolara nagrade za njegovo hapšenje.

U okviru takozvanog Zalivskog klana izdvaja se šest žena koje su radile u finansijskom delu organizacije, među kojima su njegova supruga, njegova sestra i snaja.

Problemi klana počeli su da se naziru u martu ove godine kad je uhapšena Nini Johana Usuga ''La Negra'', Otonijelova sestra. Ona je bila zadužena za upravljanje sredstvima koja su stizala od “posla”, a glavni zadatak joj je bio da opere “prljav” novac.

sestra, narko bos
foto: PrintscreenYT/NoticiasUnoColumbia

Taj posao je preuzela 2015. godine nakon što je, 3. februara 2015. godine, uhapšena Blanka Senobia Madrid Benhumea, “La Flaka” (mršavica), Otonijelova supruga.

Marta Sesilija Madrid Benhumea, ''La Hefa“, snaja Otonijelova snaja i takođe je bila zadužena za finansije organizacije dok nije uhvaćena 2015. godine, pišu kolumbijski mediji.

U kriminalnoj grupi bile su i Magali Čavez ''La Faraona'', šefica finansija i veza za trgovinu drogom, Anhela Maria Vargas, ''La Čola'', takođe se bavila finansijama i Erika Molina, ''La Mona'', upravnica finansija u gradu Santa Marta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track