OLUJE NIKADA NISU BILE TAKO ŽESTOKE: Redak uragan na Siciliji odneo najmanje dva života! Voda i blato prodrli u kuće VIDEO
Foto: Printscreen Twitter/@ianbremmer/@AaravSeth_/@TommasoAuletta

nevreme ne prestaje

OLUJE NIKADA NISU BILE TAKO ŽESTOKE: Redak uragan na Siciliji odneo najmanje dva života! Voda i blato prodrli u kuće VIDEO

Planeta -

Obilne padavine izazvale su nove poplave na italijanskom ostrvu Sicilija i odnele još jedan ljudski život, saopštile su sinoć vlasti.

Muškarac bežao od vode, nije uspeo

Muškarac (53) poginuo je kada se njegovo vozilo našlo u vodi u Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, javila je u utorak agencija ANSA.

Policija veruje da je on izašao iz vozila i pokušao da pobegne od nadolazeće vode, ali nije uspeo. Njegovo beživotno telo pronađeno je u blizini, navodi se.

I u nedelju poginuo muškarac, supruga nestala

U sličnoj tragediji u nedelju, 67-godišnji muškarac poginuo je u Kataniji nakon što mu se automobil zaglavio u vodi i blatu. Za njegovom suprugom se i dalje traga, saopštila je Hitna pomoć.

Retka oluja nalik uraganu od ponedeljka je preplavila istočne delove Sicilije i susednu Kalabriju.

U Kataniji u podnožju Etne delovi grada potpuno su poplavljeni. Voda i blato su prodrli u kuće, a prekinuto je snabdevanje strujom.

"Oluja nikada nije bila tako žestoka"

Gradonačelnik Salvo Poljeze napisao je na Fejsbuku da oluje "nikada nisu bile tako žestoke i takvog intenziteta".

Naložio je zatvaranje svih poslovnih objekata do ponoći iz bezbednosnih razloga, osim apoteka i prehrambenih prodavnica.

Stanovnicima Katanije nije dozvoljeno da napuštaju svoje domove, napisao je on.

Italijanske vlasti predviđaju da će se nevreme nastaviti i u sredu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track