VRTOGLAVI USPON NOVIH KRIPTOVALUTA: Šibu Inu učinio jednog srećnika milijarderom, Skvid valuta porasla 2300 procenata
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

kriptovalute

VRTOGLAVI USPON NOVIH KRIPTOVALUTA: Šibu Inu učinio jednog srećnika milijarderom, Skvid valuta porasla 2300 procenata

Planeta -

Kriptovaluta Šibu Inu porasla je rekordnih 45 procenata u poslednja 24 časa, dok je Skvid - nazvan po popularnoj korejskoj seriji Squid Game (Igra lignji) skočio neverovatnih 2300 procenata.

Misteriozni investitor koji je uložio 8000 dolara u opskurnu kriptovalutu Šibu Inu u avgustu 2020. sada je "težak" 5,7 milijardi dolara, nakon što je vrednost više do sada relativno nepoznatih digitalnih novčića "eksplodirala".

Šibu Inu je poslednjih dana vrtoglavo rasla - 777 posto u proteklih 30 dana, odnosno 45 posto u poslednja 24 časa i sada je osma kriptovaluta na svetu, sa tržišnom vrednošću od 42 milijarde dolara.

Novćić koji je još jedna "meme" valuta slična Dogikoinu milijardera Ilona Maska samo je jedan od mnogih kojima je vrednost u poslednje vreme porasla.

Vrednost Dogikoina je za godinu dana porasla 11.000 posto zahvaljujući promociji Maska.

Vlasnik Šibu Inua vrednog 5,7 milijardi dolara možda će imati problema da proda svoj udeo a da ne potopi vrednost valute, budući da on/ona kontroliše 17 posto kriptovalute.

Vrednost SQUID novčića, nazvanog po popularnoj seriji, lansiran pre svega nekoliko dana, takođe je porasla. Skvid će se koristiti u onlajn igrici zasnovanoj na seriji koja će biti pokrenuta u novembru.

Bitkoin, najpoznatija svetska kriptovaluta sa tržišnom vrednošću od 1,2 bilijarde dolara porasla je četiri posto, ali ispod rekordne vrednosti prošle sedmice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track