SAJAM POGREBNE OPREME U MOSKVI: Zbog pandemije povećano interesovanje za ponudu ovih firmi
Foto: Shutterstock

tuga

SAJAM POGREBNE OPREME U MOSKVI: Zbog pandemije povećano interesovanje za ponudu ovih firmi

Planeta -

Sajam u Moskvi na kojem su prikazane blistave opcije sahrana poprima sumorni značaj jer stotine Rusa umiru svakog dana od kovida-19, piše Radio Slobodna Evropa.

Sajam pogrebne industrije Nekropolis (NECROPOLIS) je najveći te vrste i prikazuje najnovije trendove u evropskim i ruskim sahranama.

Dogadjaji na sajmu uključivali su čas balzamiranja, lekciju o "ritualnom cvećarstvu" i čas posvećen pravnim složenostima upravljanja sahrana.

Oksana Zavoronko, menadžerka ruskog sajma, rekla je za RSE da je pandemija korona virusa rezultirala porastom interesovanja za pogrebnu industriju."Više ljudi je počelo ceniti našu profesiju zato što je u ove posljednje dve godine umrlo toliko ljudi", rekla je ona.

Nakon stalnog pada stope smrtnosti od 2000-ih, Rusija je, kao i mnoge druge zemlje, doživela nagli porast stope smrtnosti u 2020. jer je pandemija korona virusa uzela svoj mračan danak, piše RSE.

Čini se da će se taj trend nastaviti jer je ta država danas prijavila rekordnih 40.251 osoba zaraženih korona virusom, što je najveći broj slučajeva zaraženih u jednom danu od početka pandemije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track