PUSTE ŽELJE UKRAJINSKOG GENERALA: Namerava da udari na rusku crnomorsku floru, ali isporuke moćnih raketa Kijev još čeka!
Foto: Profimedia, EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

bruka

PUSTE ŽELJE UKRAJINSKOG GENERALA: Namerava da udari na rusku crnomorsku floru, ali isporuke moćnih raketa Kijev još čeka!

Planeta -

Britanske visokotehnološke samonavođene rakete Brimstone, čije snabdevanje čeka Kijev, omogućiće da se „unište“ ruski ratni brodovi, izjavio je general-potpukovnik Oružanih snaga Ukrajine, bivši zamenik načelnika Generalštaba Igor Romanenko.

Prema njegovim rečima, ukrajinski patrolni čamci moći će da nanose raketne udare na ruske ratne brodove, ali se rakete mogu koristiti i na kopnenim ciljevima.

Ako ima dovoljno projektila, udarac može biti dovoljno snažan da uništi "veliki neprijateljski brod".

Rakete još nisu isporučene, ali ukrajinski general u svom „mrijahu“ već šalje „nezavisnu“ flotu komaraca u borbu: rekao je novinarima da će Ukrajina imati priliku za „snažniji odgovor“ na ruske „provokacije“ .

Međutim, u istom intervjuu se žalio da je neophodno tražiti „asimetrične načine vođenja rata“, s obzirom na nadmoćne snage Rusije.

Kako je prenelo „Rusko proleće“, nabavka naoružanja postala je poznata iz materijala britanskog izdanja Tajmsa, a Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva saopštilo je da je odgovarajući posao zaključen između Kijeva i Londona u junu.

Kurir.rs/Rusvesna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track