MI U NJUJORKU UVEK IGRAMO NA VELIKO: Novi gradonačelnik Njujorka želi da mu prve tri plate budu isplaćene u bitkoinima
Foto: Promo

koliko je to realno?

MI U NJUJORKU UVEK IGRAMO NA VELIKO: Novi gradonačelnik Njujorka želi da mu prve tri plate budu isplaćene u bitkoinima

Planeta -

Gradonačelnik njujorka Erik Adams poručio je da želi da mu prve tri plate na novoj dužnosti budu isplaćene u bitkoinu.

Šanse da Adams dobije platu u bitkoinima realno su male jer se postavlja pitanje da li grad uopšte može da isplaćuje plate u bitkoinima? Kako bi to funkcionisalo s obzirom na to da cena bitkoina šeta gore dole? Kako bi se naplaćivao porez?

No, dogodilo se to ili ne, Adams je poslao jasnu poruku na čemu će raditi kao gradonačelnik, ato je prihvaćanje bitcoina i kriptovaluta, prenosi Verdž.

"U Njujorku, mi uvek igramo na veliko pa ću svoje prve tri plate uzeti u bitcoinu kad postanem gradonačelnik. Njujork će postati središte industrije kriptovaluta i drugih brzorastućih, inovativnih industrija! Videćete", poručio je preko Tvitera izagrani gradonačelnik Njujorka.

Adam se na ovaj potez odlučio i kako bi odgovorio gradonačelniku Majamija, Frensisu Suarezu, koji je ranije isto tako najavio da će prvu isplatu plate primiti u bitkoinu.

Američki mediji navode da se obojica takmiče u tome da njihovi gradovi postanu centri decentralizovanog novca.

Adams je već obećao da će proveriti šta usporava kripto investicije u Njujorku, dok je Suarez podržao projekat MajamiKoin koji omogućava ljudima da ulože kripto valute u grad. Suarez se nada i da će grad jednog dana isplaćivati plate i takse u bitkoinu.

Gledano sa strane, Majami ima prednost. Blockchain.com je svoju filijalu preselio iz Njujorka u Majami početkom godine, a predsednik El Salvadora je na konferenciji u Majamiju najavio da će bitkoin u njegovoj zemlji postati zvanična valuta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track