BIVŠA TRAMPOVA SARADNICA UPOZORAVA NA SCENARIO IZ NOĆNE MORE: Priznala čega se najviše plaši ako on ponovo postane predsednik SAD
Foto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

veoma drugačiji drugi mandat

BIVŠA TRAMPOVA SARADNICA UPOZORAVA NA SCENARIO IZ NOĆNE MORE: Priznala čega se najviše plaši ako on ponovo postane predsednik SAD

Planeta -

Bivša saradnica Donalda Trampa upozorila je na "scenario iz noćne more" ako bivši predsednik Tramp osvoji drugi mandat.

Alisa Farah, bivša direktorka za strateške komunikacije Bele kuće i pomoćnica predsednika 2020. godine, rekla je reporteru CNN-a Džejku Taperu da će Tramp "sigurno" uvesti neki oblik autokratije ako bude ponovo izabran za predsednika SAD 2024. godine.

Ona je svog bivšeg šefa opisala kao "čoveka koji je američke institucije doveo do tačke kolapsa", navodi se u CNN-ovom snimku iz "Trumping Democracy: An American Coup" (Trampova demokratija: američki državni udar).

0562739960, Alisa Farah
foto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

Farah je dodala i da bi Trampov drugi mandat mogao da bude "veoma drugačiji" i priznala da se toga najviše "plaši".

"Postojale su stvari koje je želeo da uradi kada je prvi put bio na vlasti, a koje su bile daleko iznad onoga što bi američki predsednik trebalo da može da uradi. Ali često su ga njegova motivacija i nada da će biti ponovo izabran sprečavali da uradi neke stvari", rekla je Farah, prenosi Business Insider.

0565309227, Alisa Farah
foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Ona je takođe iznela svoja očekivanja o tome šta bi Donald Tramp mogao da uradi drugačije u svom drugom mandatu, ako ga dobije.

"Bilo da se radi o huškanju ministarstva pravde na političke protivnike, ili o ograničavanju slobode medija, ono bi sigurno bilo otvoreno za upotrebu vojske iz političkih razloga“, rekla je ona.

0562138505, Alisa Farah
foto: Yuri Gripas - Pool Via Cnp / Zuma Press / Profimedia

Tramp nije zvanično najavio svoju kandidaturu za 2024. godinu, ali je dao neke signale da bi mogao da se kandiduje tokom posete Ajovi.

Donald Tramp
foto: Profimedia / Sean Rayford

Njegov bivši šef kabineta Mark Medouz rekao je prošle nedelje da bi se kladio u sav novac koji ima da će se Tramp kandidovati za drugi predsednički mandat.

Druga bivša funkcionerka Bele kuće, Fiona Hil, koja je bila vrhunski stručnjak za Rusiju i njenu politiku tokom mandata Donalda Trampa, nedavno je rekla da bi bivši predsednik mogao da pobedi 2024. - ako odluči da pobedi. Kao i Farah, ne predviđa sjajne stvari u drugom mandatu.

"Samo jedna ustavna kriza za drugom", rekla je Hil i dodala: "Očekuje nas luda vožnja. Već smo u njoj".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track