PORODICA 6 NEDELJA ČUVALA TELO JAPANSKE UMETNICE U SOBI: Prijavila ih apotekarka jer su smrdeli na MRTVA TELA i kupovali OVO!
Foto: Profimedia, North Yorkshire Police

neće robijati

PORODICA 6 NEDELJA ČUVALA TELO JAPANSKE UMETNICE U SOBI: Prijavila ih apotekarka jer su smrdeli na MRTVA TELA i kupovali OVO!

Planeta -

Porodica poreklom iz Japana koja je prvobitno optužena jer je šest nedelja skrivala "mumificirane" posmrtne ostatke člana porodice u spavaćoj sobi, neće biti procesuirana.

Telo Rine Jasutake (49), umetnice koja je pohađala Univerzitet Kembridž, pronađeno je u septembru 2018. godine na madracu u kući u Helmsleju (Severni Jorkšir). Njena majka Mišiko Jasutake (78), sestra Jošika (55) i brat Takahiro (49) čuvali su njeno telo šest nedelja nakon njene smrti, iako je bilo već u stanju raspadanja.

Policija je pronašla telo nakon dojave lokalne apotekarke koja im je kazala da je porodica kupovala kod nje velike količine hirurškog alkohola i da su "smrdeli na mrtva tela".

Troje optuženih pati od veoma retke psihičke bolesti

Mišiko, Yošika i Takahiro izjasnili su se prošle godine da nisu krivi za sprečavanje sahrane u skladu sa zakonom, a sud je juče odlučio da oni neće biti osuđeni za ovo delo. Porodici je pretila zatvorska, novčana, ali i maksimalna kazna doživotnog zatvora.

"Troje optuženih pati od veoma retke psihičke bolesti", rekao je juče sudija Šon Moris, a prenosi Daily Mail.

Tokom suđenja u oktobru 2019. godine, tužiteljka Sara Tirer rekla je da je policija pronašla Rinine posmrtne ostatke nakon što je apotekarka nazvala policiju zabrinuta zbog velike količine hirurškog alkohola koji su kupovali.

"Smrdeli su na mrtva tela", rekla je i dodala da komentarisali da ga koriste kako bi čistili osobu koja se zove Rina Jasutake.

"Kasnije istog dana policija je došla na adresu i u jednoj spavaćoj sobi pronašla pokojnicu na madracu u uznapredovalom stanju raspadanja koje je dovelo do prividne mumifikacije", rekla je Tirer na sudu.

Sudija Moris je presudio da će optužbe protiv članova porodice ostati u spisu, ali da neće biti osuđeni pod uslovom da ih prati socijalna služba. Objasnio je da se radi o "vrlo neobičnim okolnostima" krivičnog dela.

Kurir.rs / Daily Mail, Foto: Profimedia / North Yorkshire Police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track