SLUŽBENA PIJANKA? Britanski poslanici krenuli da posete vojnike na Gibraltaru za Dan primirja, iz aviona izašli MRTVI PIJANI
Foto: Elizabeth Leyden / Alamy / Alamy / Profimedia

skandal

SLUŽBENA PIJANKA? Britanski poslanici krenuli da posete vojnike na Gibraltaru za Dan primirja, iz aviona izašli MRTVI PIJANI

Planeta -

Troje britanskih parlamentaraca optuženi su za "podrivanje poštovanja prema parlamentu", nakon što se pročulo da su se napili na letu za Gibraltar, gde je trebalo da posete britanske vojnike u okviru obeležavanja Dana primirja.

Ministar obrane Ben Volis rekao je da su poslanici SNP-a (Škotske nacionalne stranke) Dru Hendri i Dejvid Linden, kao i predstavnica laburista Šarlot Nikols svoje domaćine stavili u "težak položaj".

Britanski tabloidi su preneli da su škotski poslanici bili toliko pijani i nepristojni da su osoblje aerodroma i vojska morali da ih smiruju, dok su Nikolsovoj bila potrebna invalidska kolica da izađe iz aerodroma i propustila je svečani doček koji je organizovala vojska.

SNP je te tvrdnje nazvao "torijevskim blaćenjem", dok laburisti još nisu komentarisali slučaj. Nikolsova je rekla da ju je uhvatilo nekoliko pića koje je popila sa ostalima jer pije lekove. Tvrdi i da je popila "manje od pet pića".

Parlamentarci su bili deo grupe od 15 zastupnika i predstavnika ministarstva odbrane koji su posetili britanske vojnike na Gibraltaru.

Očevici su naveli da su britanski poslanici bili pijani još pre poletanja aviona i da su bili vrlo pijani po sletanju i vrlo svadljivi kada su im službenici kontrolisali kovid propusnice.

Britanska vojska već 300 godina ima svoje trupe na Gibraltaru, njihovoj prekomorskoj teritoriji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track