MIRIS SOCIJALIZMA Indijska partija lansirala parfem čija aroma šafrana i sandalovine evocira duh levice FOTO
Foto: Facebook/Samajwadi Party

BIZARNO

MIRIS SOCIJALIZMA Indijska partija lansirala parfem čija aroma šafrana i sandalovine evocira duh levice FOTO

Planeta -

U pokušaju da privuče birače, indijska Samadžvadi partija lansirala je sopstveni parfem čije mirisne note šafrana i sandalovine treba evociraju slike socijalizma.

Predsednik stranke Akileš Jada rekao je da je parfem "Miris socijalizma" otelotvorenje duha njihove levičarske politike.

Indijski mediji prenose da su dvojica naučnika četiri meseca radila na parfemu. Prikupili su 22 sastojka iz cele zemlje, uključujući ružu, jasmin, sandalovinu i šafran i eskperimentisali sa raznim kombinacijama pre nego što su se odlučili za konalnu.

Na pitanje šta je cilj mirisa, Jadav je rekao: "Kada ga ljudi koriste, osetiće socijalizam. To će okončati mržnju 2022. godine".

Stranka je po društvenim mrežama podelila fotografije svojih pristalica kako ponosno drže kutiju parfema na kojoj je prikaz lidera stranke, sa crvenom i zelenom bojom stranke i logom partije - biciklom.

Samadžvadi, glavna opoziciona stranka u Utar Pradešu, navodno je poručila svojim članovima da nose taj miris kada idu na sastanke.

Zamenik premijera Utar Pradeša, Dineš Šarma ocenio je lansiranje parfema kao jeftin promo trik.

"Miris mržnje, komunizma, kriminala i korupcije prethodnih vlada neće ukloniti nijedan parfem", rekao je Šarma aludirajući na Samadžvadijevu vladavinu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track