VELIKI PREOKRET: Putin nema Trampove snimke zlatnog tuša i s prostitutkama!
Foto: Profimedia

ISTINA NE MOŽE DA SE SAKRIJE

VELIKI PREOKRET: Putin nema Trampove snimke zlatnog tuša i s prostitutkama!

Planeta -

Vašington post ispravio i uklonio delove izveštaja iz marta 2017. koji su se zasnivali na diskreditovanom dosijeu Kristofera Stila

Vašington post je još jednom pokazao svoju vrednost nakon što je ispravio i uklonio delove izveštaja iz marta 2017. godine, koji se zasnivao na takozvanom Stilovom dosijeu i koji je u međuvremenu diskreditovan!

U pitanju je Kristofer Stil, bivši britanski špijun, koji je uradio izveštaj u kom se navodi da ruske vlasti s predsednikom Vladimirom Putinom na čelu poseduju kompromitujući materijal o Donaldu Trampu, tadašnjem predsedniku SAD.

Neprovereni izvori

Navodno se radilo o snimcima Donalda Trampa s prostitutkama u sobi u kojoj je njegov prethodnik Barak Obama boravio tokom posete Moskvi, kao i o takozvanom zlatnom tušu koji je Tramp praktikovao sa angažovanim prostitutkama.

Moraće da odgovara Stiv Benon, bivši Trampov savetnik
Moraće da odgovara Stiv Benon, bivši Trampov savetnikfoto: AP

Bivši glavni Trampov strateg - Optužen Stiv Benon

Stiv Benon (67), bivši glavni strateg Donalda Trampa, optužen je za "nepoštovanje Kongresa" jer je odbio da svedoči o napadu na Kapitol hil 6. januara tokom protesta pristalica tada odlazećeg predsednika SAD.

Benon je optužen je jer je odbio da svedoči i preda dokumente posebnom parlamentarnom komitetu koji istražuje ulogu bivšeg republikanskog predsednika u napadu njegovih pristalica na Kongres.

Njemu zbog nepoštovanja suda preti između 30 dana i godinu dana zatvora za svaku tačku optužnice.

Više od 670 osoba optuženo je za učestvovanje u neredima u kojima je pet osoba izgubilo život.

Snimci su navodno nastali dok je Tramp boravio u Moskvi kao predstavnik takmičenja izbora za mis sveta.

Takozvani Stilov dosije sadržao je sirove informacije iz neproverenih izvora i bio je povod za objavljivanje više desetina antitrampovskih tekstova u brojnim medijima.

Podsećamo, taj izveštaj je naručila jedna istraživačka firma koju je angažovao advokat u kampanji Hilari Klinton, Trampovog protivkandidata na izborima 2016.

Dosije je britanski špijun Kristofer Stil podelio sa agentima FBI i njegov sadržaj je procurio u javnost tek nekoliko meseci posle izbora u novembru 2016.

Tramp je u više navrata tvrdio da je dosije lažan i navodio da on predstavlja srž kampanje protiv njega koju finansiraju njegovi politički protivnici.

- Preduzeli smo neuobičajen korak, ispravili smo i uklonili velike delove dva članka objavljena u martu 2017. i februaru 2019. koji identifikuju američkog biznismena poreklom iz Belorusije kao glavni izvor za "Stilov dosije", koji je kolekcija neproverenih izveštaja u kojima se navodi da ruska vlada ima kompromitujuće materijale o Donaldu Trampu, naveo je Pol Farhi, reporter Vašington posta.

CNN i MSNBC se ne kaju

Sali Bazbi, izvršna urednica Vašington posta, navela je da list ne može više da stoji iza tačnosti delova članka koji je objavljen.

Predomislila se Samer Zervos
Predomislila se Samer Zervosfoto: AP

Još jedna pobeda - Samer povukla tužbu

Samer Zervos, bivša učesnica rijalitija "Šegrt", povukla je tužbu protiv Donalda Trampa da ju je seksualno zlostavljao, i to skoro pet godina nakon što ju je podnela.

Zervosova je optužila Trampa da ju je u sobi jednog hotela u Los Anđelesu nasilno poljubio i neprikladno zgrabio kad je došla kod njega po savet vezan za nastavak karijere.

Napad se navodno dogodio 2007.

Njeni advokati su potvrdili povlačenje tužbe i naveli da ona sad može slobodno da priča o incidentu.

Tramp je narednog meseca trebalo da se pojavi pred sudom po ovoj tužbi.

Reakcija uglednog dnevnog lista je usledila nakon što je 4. novembra podignuta optužnica protiv Igora Dančenka, rusko-američkog analitičara i istraživača, koji je pomogao Kristoferu Stilu da sačini dosije.

Dančenko je uhapšen pod optužbom da je lagao. Foks njuz prenosi da drugi liberalni mediji poput CNN i MSNBC nisu ispravili svoje izveštaje o Stilovom dosijeu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track