PUTIN: Evropa je SAMA KRIVA za krizu sa migrantima! Traže krivce jer skidaju odgovornost sa sebe, a stvorili su uslove za ovo!
Foto: EPA / EVGENIY PAULIN /Kremlin

direktno

PUTIN: Evropa je SAMA KRIVA za krizu sa migrantima! Traže krivce jer skidaju odgovornost sa sebe, a stvorili su uslove za ovo!

Planeta -

Evropske zemlje su same stvorile uslove za priliv migranata, rekao je Vladimir Putin, komentarišući situaciju sa izbeglicama na poljsko-beloruskoj granici.

"Oni su sami krivi za ovo. Rekao sam zašto: iz političkih, vojnih, ekonomskih razloga. Oni su sami stvorili uslove da hiljade i stotine hiljada ljudi odu. A sada traže krivce da bi oslobodili sami sebe odgovornosti za ovo što se dešava“, rekao je Putin za TV Rusija 1.

On je istakao da Rusija nema "apsolutno nikakve veze" sa ovom krizom, a sve optužbe protiv nje su želja da se problemi sa "bolne glave prenesu na zdravu".

Putin je bio iznenađen i pominjanjem Aeroflota u kontekstu mogućih evropskih sankcija.

"Kakve veze ima naš Aeroflot sa tim?" Da li je bar jedan avion Aeroflota prevezao nekoga (od izbeglica u Belorusiju) avionom i kretao se kroz treće zemlje. Šta mi imamo sa tim? Ponavljam opet: ovo je želja da se oslobode odgovornosti za aktuelne događaje" ponovio je Putin.

Kurir.rs / Ria Novosti, Foto: EVGENIY PAULIN / SPUTNIK / KREML

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track