PRIVEDENA DEVOJKA KOJA IMA PORODIČNE VEZE SA TERORISTOM IZ BEČA U mobilnom joj pronašli stravične snimke
Foto: Profimedia

milano

PRIVEDENA DEVOJKA KOJA IMA PORODIČNE VEZE SA TERORISTOM IZ BEČA U mobilnom joj pronašli stravične snimke

Planeta -

U Milanu je pritvorena 19-godišnja devojka osumnjičena za udruživanje u terorističke svrhe.

U njenom mobilnom telefonu nađeno je "na hiljade" snimaka sa propagandom "Islamske Države", uključujući i snimke odsecanja glava. Razlozi njeenog hapšenja i zadržavanja u istražnom zatvoru navedeni su u odluci sudije za prethodne istrage.

Istragom je, naime, utvrđeno da se radikalizovala već sa 16 godina, te da se letos udala za 21-godišnjeg Albanca sa KiM. Muževljev rođak Kujtim Fejzulaj je prošlog 4. novembra na različitim mestima u Beču vatrenim oružjem usmrtio četiri osobe, pa su policajci ubili njega.

0567326667, Kujtim Fejzulai
foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Devojka, čije ime nije odato, doselila se pre nekoliko meseci kod brata u Milano. Ne navodi se šta se dogodilo sa njenim mužem. Navodi se, međutim, šta je sve pronađeno u mobilnom telefonu - na hiljade fotografija i snimaka "od kojih je neke napravio 'Al Hayat Media Centar', komunikaciona agencija 'Islamske Države'.

Među njima su "simboli", na primer "crna zastava sa svedočenjem pripadanja veri, prizori borbi, grupna ubistva ''nevernika'', zatim "odsecanja glava i paljenja, kao i prizori terorističkih napada" koje su samozvani mudžahidi izveli "u evropskim gradovima, pa ih zato slave".

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja