NAPASNIK IZ VISOKOG DRUŠTVA Poslanica i novinarka tvrde da ih je otac Borisa Džonsona neprikladno dodirivao!
Foto: Profimedia

SKANDAL NA OSTRVU

NAPASNIK IZ VISOKOG DRUŠTVA Poslanica i novinarka tvrde da ih je otac Borisa Džonsona neprikladno dodirivao!

Planeta -

Stenli Džonson (81) navodno je na stranačkoj konferenciji 2003. po zadnjici udario Kerolajn Nouks, dok je 2019. pipkao Alvu Re

Tata na stubu srama Boris Džonson, premijer Velike Britanije
Tata na stubu srama Boris Džonson, premijer Velike Britanijefoto: EPA / Will Oliver

U Velikoj Britaniji se podigla velika prašina nakon što su Kerolajn Nouks, poslanica vladajuće Konzervativne stranke, i Alva Re, politička analitičarka dnevnika Nju stejtsman, optužile Stenlija Džonsona (81), oca britanskog premijera Borisa Džonsona, da ih je neprikladno dodirivao. Kako prenosi tabloid San, Stenli Džonson je navodno po zadnjici udario Kerolajn Nouks, dok je Alvu Re pipkao.

"Divna zadnjica"

Opozicioni laburisti su brzo reagovali zahtevajući da se policija uključi i pokrene istragu nakon ovih ozbiljnih optužbi.

Prva odlučila da progovori... Jedna od žrtava Kerolajn Nouks, poslanica Konzervativne stranke
Prva odlučila da progovori... Jedna od žrtava Kerolajn Nouks, poslanica Konzervativne strankefoto: Profimedia

- Sećam se kada me je jedan vrlo ugledni muškarac, koji je u to vreme bio kandidat za poslanika u Tinbridžu u Devonu, udario koliko god je mogao jako po zadnjici i rekao: "Oh, Romsi, imaš tako divnu zadnjicu" - rekla je Nouksova, koja je presedavajuća Komiteta za ženska prava i jednakost.

Ko je Stenli Džonson - Pisac, šoumen i nasilnik

Stenli Džonson, otac britanskog premijera, pisac je i bivši poslanik Konzervativne stranke. Bio je član Evropskog parlamenta od 1979. do 1984. Radio je u Svetskoj banci i Evropskoj komisiji. Napisao je nekoliko knjiga o životnoj sredini i pitanjima vezanim za populaciju. Trenutno je u drugom braku i ima šestoro dece. Njegov otac je bio Osman Kemal, a deda po očevoj strani je Ali Kemal Bej, jedan od poslednjih ministara u osmanskoj vlasti. Stenli je učestvovao u nekoliko rijaliti šou-programa. Bivša supruga ga je optužila da joj je slomio nos udarivši je pesnicom u lice. U decembru 2020. tražio je francusko državljanstvo jer mu je majka rođena u Francuskoj.

Incident se dogodio na stranačkoj konferenciji u Blekpulu 2003, kada je ona bila u kampanji za kandidata iz Romsija i Sautemptona. - Stenli Džonson mi je to uradio uoči izbora 2005. Tada nisam ništa učinila, bilo me je sramota. Sada bih verovatno reagovala - rekla je Nouksova. Skaj njuz je kontaktirao sa Stenlijem Džonsonom, ali on je rekao da se ne seća tog incidenta: - Uopšte se ne sećam Kerolajn Nouks. To vam je sve. Nemam šta da dodam. Srećno i hvala - rekao je on.

I nju je zlostavljao... Alva Re, novinarka i politička analitičarka
I nju je zlostavljao... Alva Re, novinarka i politička analitičarkafoto: Printscreen/Twitter

Međutim, ubrzo se oglasila i Alva Re, politička analitičarka Nju stejtsmena. - Stenli Džonson je i mene neprikladno dodirivao na konferenciji Konzervativne stranke 2019. Veoma sam zahvalna Kerolajn Nouks za to što je progovorila o nečemu sa čim niko od nas ne bi trebalo da se suoči, naročito ne od oca premijera - navela je Re u poruci na Tviteru.

Apel lidera opozicije

Ser Kir Starmer, lider Laburističke partije, pozvao je vladajuće torijevce i državne organe da istraže ove optužbe: - U pitanju su ozbiljne optužbe koje moraju biti potpuno istražene. Nije na meni da u ovom trenutku govorim o tome kakav bi ishod istrage trebalo da bude, ali potrebno je mnogo snage i hrabrosti izaći u javnost na ovaj način - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track