HOLANDIJA POČELA DA PREVOZI KOVID PACIJENTE U NEMAČKU: Ogroman pritisak na bolnice zbog porasta broja zaraženih
Foto: Robin Utrecht / Shutterstock Editorial / Profimedia

pandemija

HOLANDIJA POČELA DA PREVOZI KOVID PACIJENTE U NEMAČKU: Ogroman pritisak na bolnice zbog porasta broja zaraženih

Planeta -

Holandija je počela da prevozi pacijente obolele od kovida preko granice u Nemačku kako bi olakšala pritisak na svoje bolnice, koje se bore s porastom broja slučajeva korona virusa.

Pacijent je jutros prevezen bolničkim kolima iz Roterdama u bolnicu u Bohum, oko 240 kilometara istočno, a tokom dana će biti prevezen još jedan, rekle su zdravstvene vlasti.

Broj kovid pacijenata u holandskim bolnicama u proteklim nedeljama dostigao je najviši nivo od maja pa se očekuje da će se dalje povećati dok zaraze dosežu svoje rekordne nivoe.

Ponuđeno 20 kreveta

Nemačke bolnice ukupno su ponudile 20 kreveta za pacijente iz Holandije, nakon što su tokom prethodnih talasa pandemije lečile desetine pacijenata.

Planovi holandske vlade za nametanjem daljnjih ograničenja kako bi se zaustavilo širenje virusa uzrokovali su tri noći protesta i više od 170 hapšenja u gradovima širom zemlje.

Od ponedeljka, 470 od ukupno 1.050 kreveta na jedinicama intenzivne njege u holandiji zauzeli su pacijenti oboleli od kovida, a bolnice već sada smanjuju uobičajene postupke, uključujući i lečenje karcinoma i operacije srca, kako bi osigurale dovoljno mesta za pacijente zaražene kovidom.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track