OVA ANKETA ĆE UŽASNUTI BAJDENA: Evo kako bi sada glasali u državama u kojima je 2020. pobedio Trampa
Foto: Ittichai Anusarn / Alamy / Alamy / Profimedia

procena

OVA ANKETA ĆE UŽASNUTI BAJDENA: Evo kako bi sada glasali u državama u kojima je 2020. pobedio Trampa

Planeta -

Bivši predsednik Donald Tramp vodi u državama u kojima je izgubio od predsednika Džoa Bajdena 2020. godine, prema anketi u koju je uvid imao Politiko.

Politiko navodi da je među verovatnim glasačima 2024. „bivši predsednik pobedio Bajdena u Arizoni za 8 procentnih poena, Džordžiju za 3 poena, Mičigen za 12 poena, Pensilvaniju za 6 poena i Viskonsin za 10 poena. U anketi se pominje da je anketirano 600 verovatnih glasača u svakoj državi.

Anketa ističe da bi ga, ako bi se Tramp ponovo kandidovao, 73 elektorska glasa iz tih država vratila u Belu kuću, što bi ga učinilo tek drugim predsednikom u istoriji koji je povratio svoju poziciju nakon poraza na izborima.

Džon Nolti iz Brajtbart, koji je komentarisao anketu, kaže: „Jedna stvar koju Tramp treba da pogleda, i da pogleda veoma pažljivo, jeste kako on radi mnogo bolje po pitanjima koja su bitna biračima nego u pridobijanju njihove podrške. Ako dvocifren ste u odnosu na svog protivnika u ekonomiji u, recimo, Gruziji, ali ispred samo tri boda, morate se zapitati zašto."

Nolte dodaje, „i tu dolaze do izražaja Trampove slabosti, njegova ponekad odvratna ličnost. Tokom većeg dela svog predsedništva, on je, bez sumnje, bio žrtva korumpiranih medija koji se finansiraju milijardama i milijardama korporativnih dolara koji se koriste za proizvodnju laži, previranja i napetosti. Ali prečesto je tome doprineo, pogoršao i izneverio svoju dobrodošlicu u javnosti iscrpljenoj neprestanom dramom i nepredsedničkom ružnoćom."

Nolt ističe da Trampov uspeh uglavnom zavisi od njegove samoanalize i od toga da li će odlučiti da iznese svoje najbolje karakteristike koje bi ga dovele do predsedničkog mesta ili rizikuje da dozvoli da se izgubi u sitnicama.

Anketa, koju su sproveli Fabricio, Li & Asosijets, anketirala je 600 verovatno 2024 glasača u Arizoni, Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu od 11. do 16. novembra. Imala je nivo poverenja od 95% i zadržala marginu greške od ± 4,00 procentnih poena.

Kurir.rs/Newsmax

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track