TO JE SAMO PODMETANJE Nekadašnji Trampov advokat: Neće se opet kandidovati, samo mami ljude da mu daju novac
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO / POOL

majkl koen o nekadašnjem američkom lideru

TO JE SAMO PODMETANJE Nekadašnji Trampov advokat: Neće se opet kandidovati, samo mami ljude da mu daju novac

Planeta -

Majkl Koen, nekadašnji advokat Donalda Trampa, rekao je da se bivši predsednik SAD-a neće ponovo kandidovati za predsednika 2024. godine.

Koen je gostujući na televiziji NBC rekao da Tramp samo mami američki narod i svoje pristalice da mu šalju novac.

-Tramp izjavljuje: 'Razmišljam o tome.' To je samo podmetanje. Zaista je neverovatno da ljudi ne vide šta radi, rekao je Koen.

-Ovo bi trebalo da postane dokumentarac i trebao bi se nazvati najvećim zlom u istoriji SAD-a, rekao je i dodao da bi Trampova "velika laž" mogla da zakomplikuje predsedničku kampanju.

Tramp je 2020. godine izgubio na izborima, a svojim saveznicima je bez ikakvih dokaza tvrdio da je široko rasprostranjena prevara pomogla Džou Bajdenu da pobedi.

"Ne može dvaput da tvrdi da je bio pokraden"

Koen tvrdi da će Trampu, ako se zaista kandiduje i opet izgubi, biti teže istraje na tvrdnji da je bilo prevare. Ne može dvaput da tvrdi da je pokraden, dodao je Koen.

Bivši Trampov advokat kaže da će Tramp da nastavi sa sugestijama i to do poslednje sekunde, ali da se kandidatura neće dogoditi.

Koen, koji je nekad bio deo užeg kruga bivšeg predsednika, osuđen je na tri godine zatvora u januaru 2018. godine nakon što je priznao krivicu za finansijski kriminal i lagao Kongresu o projektu sa nekretninama u Moskvi.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track