INDIJSKA MAJKA HRABROST: Leopard joj je oteo dete, jurila ga je kilometar i po dok ga zver nije ostavila!
Foto: Profimedia

bravo

INDIJSKA MAJKA HRABROST: Leopard joj je oteo dete, jurila ga je kilometar i po dok ga zver nije ostavila!

Planeta -

Majka iz indijske države Madja Pradeš jurila je leoparda skoro milju pre nego što se borila sa njim da spase svog osmogodišnjeg sina.

Žena, Kiran Baiga, radila je oko 19 časova. po lokalnom vremenu 28. novembra kada je leopard zgrabio dečaka Rahula koji je sedeo u blizini. Videla je kako leopard beži i jurila ga 1 kilometar , prenosi Njuz18.

Prema Granthshala India, Baiga je udarila leoparda štapom i uspola da oslobodi Rahula. Leopard je tada napao Baigu i ona je zgrabila njegovu šapu i odgurnula je.

Drugi meštani su potom stigli na mesto događaja, a leopard je pobegao u šumu, prenosi Njuz18. Baiga je tada izgubila svest i probudila se u bolnici.

I Baiga i njen sin su povređeni u napadu i lečeni su u bolnici. Snimak para koji je intervjuisan je podeljen na mreži. Čini se da je Rahul zadobio povredu oka, obraza i brade.

Nikhil Suriavanši, iz Nevs18, tvitovao je: "U okrugu Sidhi u Madhia Pradesh, majka se borila da ... spasi svog sina. ... sina ove majke je odveo leopard. Majka je oterala leoparda kilometar dalje i iz nje oteo dete. U ovom incidentu su povređeni i majka i sin“.

Baiga i njena porodica žive u selu Badijharija u oblasti rezervata tigrova Sanjai. Ona je za lokalne novine Dainik Jagran rekla da se ovakvi slučajevi često dešavaju i oni žive u strahu od leoparda. U februaru je 12-godišnju devojčicu ubio leopard u rezervatu tigrova Sanjai dok su ona i njena majka skupljale drva za ogrev iz šume.

U Madja Pradešu, fatalni napadi leoparda su relativno česti. Dana 22. novembra, desetogodišnji dečak je ubijen na smrt u okrugu Seoni. Životinja je napala grupu dečaka koji su se igrali oko 7 sati ujutru po lokalnom vremenu, preneo je IANS.

„Ugledavši leoparda, dečaci su pokušali da pobegnu, ali je jednog od njih uhvatila velika mačka i odvukla u šumu“, navodi se u saopštenju policije, prenosi novinska agencija.

IANS je izvestio da su dve osobe ubijene u Madja Pradešu u oktobru. Pedesetogodišnja žena je ubijena dok je radila u polju u jednom selu 19. oktobra, dok je 16-godišnja devojčica umrla nakon što ju je napao leopard u šumskoj oblasti Kanhivada.

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track