SVEDOČILI PILOTI PEDOFILA DŽEFRIJA EPSTAJNA: Evo šta su rekli o vezama milijardera i princa Endrua VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube, EPA/David Mariuz

Suđenje gislajn maksvel

SVEDOČILI PILOTI PEDOFILA DŽEFRIJA EPSTAJNA: Evo šta su rekli o vezama milijardera i princa Endrua VIDEO

Planeta -

Drugi pilot Džefrija Epstajna priznao je da je upravljao princom Endrjuom u privatnom avionu pedofila, tokom dokaza u slučaju Gislajn Maksvel.

Dokazi su saslušani tokom suđenja prijateljici vojvode od Jorka u Njujorku gde je optužena za doterivanje i zlostavljanje četiri maloletnika.

Epstajnov dugogodišnji pilot Lorens Visoski rekao je da je „upoznat“ sa princom Endrjuom kada su ga advokati britanske socijalističke stranke pitali o letenju kraljevskim avionom.

Na pitanje Maksvelovog pravnog tima: "Da li poznajete princa Endrjua?" Visoski je odgovorio „Da“.

Advokat Kristijan Everdel je tada rekao: "I on je leteo avionom gospodina Epstajna, zar ne?" Visoski je odgovorio: "Jeste".

Avijatičar je postao drugi pilot koji je priznao da je leteo sa princom (61).

Kapetan Dejv Rodžers je ranije dao svoje evidencije letova u građanskom postupku koji uključuje žrtvu pokojnog finansijera sa Volstrita koji je pokazao da je Endru leteo nekoliko letova sa osuđenim seksualnim prestupnikom.

Dokazi vrše veći pritisak na vojvodu da kaže sve što zna o Epstajnu jer tužioci i FBI nastavljaju da istražuju seksualni uvreda pedofila.

Pored Endrua, Visoski je kao putnike podsetio Bila Klintona, Donalda Trampa, Krisa Takera, astronauta Džona Glena i glumca Kevina Spejsija.

Dok je juče svedočio, pilot je svedočio da je Maksvel bio „broj dva“ ​​u Epštajnovom svetu.

Visoski, koga su tužioci pozvali kao svog prvog svedoka, prisetio se kako bi ga britansko društvo često kontaktiralo da zakaže letove za finansijera sa Volstrita.

Maksvel, koja je nekada bila Epstajnova devojka, optužena je da je regrutovala četiri maloletne devojke da mu daju erotske masaže, opisujući ih kao "trik" za seksualno zlostavljanje.

„Gospođa Maksvel je bila broj dva. Gospodin Epstajn je bio veliki broj jedan“, rekao je Visoski porotnicima.

"Ona je bila ta koja je uglavnom vodila većinu finansija, mojih troškova, trošenja u kancelariji."

Kada ga je unakrsno ispitivao gospodin Everdel, Visoski je rekao da tokom svog skoro 30-godišnjeg zaposlenja nikada nije bio svedok seksualnog zlostavljanja ili maloletnih devojaka bez roditelja.

„Nikad nisam video nikakvu seksualnu aktivnost, ne“, rekli su Everdelu piloti, kojima je Epštajn poklonio zemlju na svom ranču u Novom Meksiku.

Visoski je rekao da nije primetio nijednu maloletnu devojčicu bez roditelja u avionima, uključujući optuženu za princa Endrua Virdžiniju Đufre i žrtvu identifikovanu kao „Džejn” na suđenju.

U jednom trenutku gospodin Everdel je upitao: „Da se ​​gospodin Epštajn upuštao u seksualne odnose sa maloletnim devojkama, verovatno bi vam rekao da ne napuštate kokpit, zar ne?“

Tužioci su uložili prigovor koji je sudija Alison Nejtan odbacila.

Visoski je odgovorio: „Tačno".

Pilot je rekao da je leteo sa Žifre sredinom do kasnih 90-ih, ali je verovao da je ona „niža žena sa prljavo plavom kosom“.

Dodao je da veruje da je putnica po imenu Džejn - jedna od četiri žene koje optužuju Maksvelovu za seksualno zlostavljanje - bila "zrela žena sa nekim prodornim puderasto plavim očima".

Tužioci su uneli rodni list za Džejn, čiji je identitet zaštićen, pod pečatom.

Maksvel, 59, izjasnio se da nije kriv po osam tačaka za trgovinu ljudima u vezi sa seksualnim radom i druge zločine, uključujući dve optužbe za lažno svedočenje o kojima će biti suđeno kasnije.

Preti joj do 70 godina zatvora ako bude osuđena po svim tačkama.

Maksvelovi advokati rekli su da je britansko društvo žrtveno jagnje za zločine koje je Epštajn počinio.

Finansijer je umro u zatvoru u avgustu 2019. dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Ranije juče, sudija Nejtan je rekla da je oslobodila jednog porotnika iz slučaja jer ga je njegova supruga iznenadila planiranim putovanjem oko božićnih praznika.

Zbog toga će 12 porotnika i pet zamenika, umesto šest, nastaviti sa svedočenjem na očekivanom šestonedeljnom suđenju, koje je počelo u ponedeljak.

Kurir.rs/Miror

Svedočenje Visoski dalo je porotnicima osećaj načina života koji je živela između 1994. i 2004. godine, perioda u kojem tužioci kažu da je Britanka - ćerka osramoćenog tajkuna Roberta Maksvela - namamila četiri maloletne devojčice da ih Epstajn zlostavlja.

Pilot je rekao da je često prevozio Epstajna i goste između milijarderskih imanja u Njujorku, Floridi, Novom Meksiku, Parizu i karipskim ostrvima.

U svom uvodnom izlaganju u ponedeljak, pomoćnica američkog tužioca Lara Pomeranc rekla je da će tužioci predočiti evidenciju letova koja uključuje imena Maksvelove i nekih od navodnih žrtava.

Maksvelov branilac, Bobi Sternhajm, odgovorio je rekavši da nema ništa loše u tome da imate privatne avione.

Način života u mlaznom režimu je u suprotnosti sa Maksvelovim zatvaranjem od njenog hapšenja u julu 2020. u Metropoliten pritvorskom centru u Bruklinu, uključujući njene pritužbe na sirovu kanalizaciju koja prožima njenu ćeliju i da joj se servira buđava hrana.

Kurir.rs/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja