KANADA PROŠIRILA SPISAK ZABRANJENIH ZEMALJA ZA PUTOVANJE: Zbog omikrona ne mogu da uđu putnici iz Nigerije, Egipta i Malavija!
Foto: Profimedia / Zou Zheng / Xinhua

džaba apeli szo

KANADA PROŠIRILA SPISAK ZABRANJENIH ZEMALJA ZA PUTOVANJE: Zbog omikrona ne mogu da uđu putnici iz Nigerije, Egipta i Malavija!

Planeta -

Kao odgovor na pretnju novog soja korona virusa omikron Kanada je danas zabranila ulazak putnika iz Nigerije, Malavija i Egipta, čime je proširen na deset ukupan broj afričkih zemalja iz kojih je zabranjeno putovanje.

"Strani državljani koji su bili u tranzitu ili boravili u tih deset zemalja ne mogu da uđu u Kanadu ako su tamo boravili tokom dve poslednje nedelje", rekao je ministar zdravlja Žan-Iv Diklo na konferenciji za novinare.

Kanada je ranije zabranila putovanja iz sedam zemalja u južnoj Africi, gde je prvo prijavljen novi soj korona virusa omikron.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je do 28. novembra 56 zemalja uvelo ograničenja putovanja da bi se odložilo unošenje novog soja virusa, ali je upozorila da se opštim zabranama neće sprečiti njegovo širenje u svetu, a mere će imati teške posledice na živote ljudi i na njihova sredstva za život.

Kurir.rs / Beta, Foto: Profimedia / Zou Zheng / Xinhua

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track