DETALJI KRVOPROLIĆA U ŠKOLI U MIČIGENU: Izašao je iz toaleta s oružjem u ruci, ispalio oko 20 hitaca! Sve je trajalo 5 minuta
Foto: JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

UBIJENO TROJE

DETALJI KRVOPROLIĆA U ŠKOLI U MIČIGENU: Izašao je iz toaleta s oružjem u ruci, ispalio oko 20 hitaca! Sve je trajalo 5 minuta

Planeta -

Motiv koji je nagnao 15-godišnjaka da puca u tri srednjoškolca na severu Sjedinjenih Država, u državi Mičigen, i ranio još osam ljudi, uključujući jednog nastavnika, hicima iz poluautomatskog pištolja, još uvek nije poznat.

Pucnjava u srednjoj školi u Oksfordu, gradu oko 65 kilometara severno od Detroita, počela je nešto posle 13 časova po lokalnom vremenu, a jedan broj policajaca je odmah opkolio školu i ubrzo uhapsio 15-godišnjeg dečaka koji je ubio 14-godišnju i 17-godišnju devojku i 16-godišnjeg dečaka, saopštio je zamenik šerifa okruga Okland Majkl Mekejb.

Od osam ranjenih, dvoje je završilo na operaciji, a šestoro je u stabilnom stanju, rekao je Mekejb i dodao da je osumnjičeni, za koga se veruje da je delovao sam, uhapšen bez otpora nakon što je ispalio 15 do 20 hitaca.

"Sve je trajalo svega pet minuta", rekao je Mekejb i dodao da osumnjičeni nije ništa rekao policiji, već je odlučio da se brani ćutanjem na predlog roditelja.

Ubica je imao poluautomatsko oružje u vlasništvu njegovog oca.

0645710997, Mičigen, pucnjava, škola, napad
foto: JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

Na snimku nadzorne kamere u školi vidi se da je dečak ubica izašao iz školskog toaleta držeći oružje u ruci, ali nije jasno šta je bilo njegovo sledeće odredište.

Saučešće porodicama poginulih izrazio je i američki predsednik Džo Bajden.

"Saosećam sa porodicama koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka najmilijih", rekao je Bajden tokom posete tehničkom koledžu u Minesoti.

0645710862, Mičigen, škola, napad, pucnjava
foto: JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

Zamenik šerifa Mekejb pohvalio je školu i njeno osoblje što zbog pripremljenosti za ovakav događaj i za blagovremenu evakuaciju.

Oklandski tužilac Karen Mekdonald u izjavi je obećala brzo pokretanje sudskog procesa.

"Namera nam je da detaljno razmotrimo istražni proces i brzo podignemo optužnicu. Osumnjičeni će ostati u pritvoru do pokretanja postupka".

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track