PAR IZ PAKLA Optuženi da su zlostavljali osmomesečnu bebu! Obdukcijom otkriveno 60 PRELOMA na kostima malene Amine
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

tuga

PAR IZ PAKLA Optuženi da su zlostavljali osmomesečnu bebu! Obdukcijom otkriveno 60 PRELOMA na kostima malene Amine

Planeta -

Paru koji je pokušao da okrivi bolničare za povredu njihove ćerke koja je imala 60 preloma kostiju, preti zatvor zbog njene smrti.

Naomi Džonson (23) i Bendžamin O'Ši (26) okrivljeni su za fizičko zlostavljanje njihove bebe Amine koja je imala samo osam nedelja i za okrutnost nad drugim detetom, prenosi Dejli mejl.

Hitna pomoć je pozvana nakon što je Amina prestala da diše 26. aprila 2019. godine, ali je uprkos njihovim naporima, nažalost, umrla na licu mesta u Sautvarku, u centru Londona.

Nije bilo vidljivih povreda, a prvobitno se smatralo da je uzrok njene smrti iznenadna neobjašnjiva smrt kod novorođenčadi, saopštila je policija.

Obdukcija je kasnije pokazala da je Amina imala veliki broj povreda na svom telu sa preko 60 preloma kostiju, uključujući 41 prelom na njenim rebrima i 24 preloma kostiju ekstremiteta.

Džonson i O'Ši su se pojavili na četvoronedeljnom suđenju u Londonu, a presuda bi trebalo da bude izrečena 17. decembra, prenosi Dejli mejl.

U okviru istrage o Amininoj smrti, detektivi iz komande za ubistva i teške zločine Meta pregledali su poruke koje je par razmenjivao.

O'Ši je u početku rekao bolničarima da je odveo Aminu kod lekara opšte prakse na rutinski pregled dan pre njene smrti.

Rekao je da je delovala mrzovoljno nakon što se sledećeg jutra probudila u 7.30 i da joj je Džonsonova dala malo paracetamola da bi ponovo zaspala.

O'Ši je dodao da kada je išao da proveri Aminu i prislonio uvo na njena grudi, izgledalo kao da joj srce slabo kuca i kao da su joj ruke bile mlitave.

Radiolozi su otkrili da su višestruki prelomi veoma indikativni, da je Amina pretrpela kontinuirano fizičko zlostavljanje jer su neki bili relativno novi, a drugi su počeli da zarastaju, navodi policija.

Uzrok smrti nije naveden na obdukciji, ali je zbog zadobijenih povreda 3. maja 2019. godine pokrenuta krivična istraga.

Džonson i O’Ši su uhapšeni i u policijskim intervjuima su tvrdili da je Aminina smrt nastala usled posete lekaru opšte prakse i preloma koje su izazvali bolničari.

Što se tiče drugog deteta, koje se iz pravnih razloga ne može identifikovati, policija je pronašla poruke između para u kojima priznaju da su šamarali dete i da su se loše prema njemu ophodili.

Ovo je zaista srceparajući slučaj koji je dirnuo sve nas koji smo radili na izvođenju Džonsona i O'Šija pred sud zbog njihovih monstruoznih zločina, rekla je inspektorka Melani Presli, koja je vodila istragu.

-Okrutnost sa kojima je par razgovarao o tretmanu drugog deteta u ovom slučaju je šokantna. Deca zavise od odraslih i decu su u ovom slučaju teško izdali Džonson i O'Ši na najtragičniji način. Za osam nedelja života Amina je pretrpela nezamisliv broj povreda. Traumu koju je pretrpela u svom kratkom životu nemoguće je shvatiti, njene povrede supokazatelj najgroznijih zlostavljanja. Podjednako je neshvatljivo kako odrasla osoba može biti toliko okrutna prema bespomoćnoj, nevinoj deci, rekla je detektivka.

-Tokom naše istrage nismo bili u mogućnosti da utvrdimo kako je beba umrla, a Džonson i O'Ši su bili uporni u odbijanju da odgovore na naša pitanja, dodala je.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track