BIBLIJAMA NASMRT PRETUKLI TRUDNICU I ŠESTORO DECE: Članovi sekte u Panami isterivali demone, dobili po 50 godina zatvora
Foto: Shutterstock

dobili maksimalne kazne

BIBLIJAMA NASMRT PRETUKLI TRUDNICU I ŠESTORO DECE: Članovi sekte u Panami isterivali demone, dobili po 50 godina zatvora

Planeta -

Sud u Panami osudio je na po 50 godina zatvora članove jedne sekte koji su u januaru 2020. godine u sklopu rituala "isterivanja demona" ubili šestoro dece i jednu trudnicu.

"Sud je izrekao maksimalnu kaznu od 50 godina zatvora za svakog od sedmoro optuženih" iz sekte "Novo svetlo Božije", navodi se u saopštenju.

Sud u Čangvinoli na severoistoku Paname proglasio je članove sekte krivim za vezivanje svojih žrtava, uključujući šestoro dece i mladih starosti između jedne i 17 godina pre nego što su ih na smrt pretukli štapovima, verskom knjigom Biblija i drugim predmetima pod izgovorom da iz njih "isteruju demone".

Trudnica, nasilno odvučena u crkvu sekte, ubijena je pred petoro svoje dece, koja su potom na smrt pretučena zajedno sa još jednim maloletnikom.

Nekoliko očevidaca, koji su takođe povređeni u ritualu, uspeli su tada da pobegnu i da prijave policije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track