RUSKI PREDUZETNIK TUŽIO SZO JER JE NOVI SOJ KORONE NAZVAO OMIKRON: Uništavaju mi biznis
Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

koincidencija

RUSKI PREDUZETNIK TUŽIO SZO JER JE NOVI SOJ KORONE NAZVAO OMIKRON: Uništavaju mi biznis

Planeta -

Preduzetnik iz Sibira podneo je tužbu protiv ruskog ogranka Svetske zdravstvene organizacije zbog toga što je ova organizacija nedavno otkriveni soj korona virusa nazvala omikron, što je naziv njegove kompanije.

Izvršni direktor mreže oftalmoloških klinika ''Omicron'', Aleksandar Padar podneo je tužbu moskovskom arbitražnom sudu 30. novembra, ali lokalni mediji izvestili su o pritužbama preduzetnika u petak.

Vlasnik firme insistira da se upotreba reči "omikron" za označavanje novog soja koronavirusa, kao i bilo koje druge infekcije, treba izbeći.

-Naše ime je registrovan zaštitni znak, prvenstveno u području medicine i zdravstva, budući da je to naša osnovna usluga, objasnio je Padar.

Napomenuo je da "povezanost sa nekim sojem korona virusa šteti ugledu firme".

-Razmislite, ako neko umre od ‘omikrona’ - vaš rođak ili prijatelj, malo je verovatno da ćete ići u kliniku sa istim imenom, rekao je, prenosi Klix.ba.

Padar je rekao da je uložio veliku količinu novca u oglašavanje svojih klinika. Sada, zbog nove varijante, rezultati pretraživanja varijante omikron zamenili su njegovu kliniku, a on kaže da su za njega neizbežni enormni finansijski gubici.

Varijante koronavirusa do sada su nazivane po slovima grčke abecede zbog geografske i političke neutralnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

12:01

BIĆE I PETE I ŠESTE DOZE VAKCINE! Doktor Stojanović naglasio KORONA SE NEĆE LAKO ZAVRŠITI! Jedini spas vakcinacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track