DEDA MRAZE, DONESI NAM MUNICIJE: Nakon masakra u školi u Mičigenu, američki kongresmen ovako poželeo SREĆAN BOŽIĆ!
Foto: Printscreen Twitter/@RepThomasMassie

porodična fotografija

DEDA MRAZE, DONESI NAM MUNICIJE: Nakon masakra u školi u Mičigenu, američki kongresmen ovako poželeo SREĆAN BOŽIĆ!

Planeta -

Američki kongresmen juče je objavio fotografiju na kojoj on i njegova porodica poziraju sa oružjem oko božićne jelke, samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Mičigenu i ubistva četiri tinejdžera, prenosi Rojters.

"Srećan Božić! P.S. Deda Mraze, donesi nam municiju", napisao je republikanski kongresmen Tomas Masi iz savezne države Kentaki na Tviteru pored objavljene fotografije.

Itan Krambli (15) usmrtio je u utorak četiri srednjoškolca u Oksfordu, malom gradu u Mičigenu, hicima iz poluautomatskog pištolja.

Povređeno je još šest učenika i nastavnik, a događaj je ponovo pokrenuo burne debate o bezbednosti u školi, kontroli oružja i pravu na posedovanje oružja.

Njegovi roditelji, Džejms i Dženifer Krambli, uhapšeni su nakon što su istražitelji u petak podneli tužbu protiv njih za ubistvo iz nehata. Roditelji su uhapšeni nakon potere, izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke, a tužilac je za svakoga odredio kauciju od po 500.000 dolara.

Naime, navodno su sinu kupili oružje kao božićni poklon i ignorisali znakove da bi mogao uslediti masakr. Itan je objavio fotografije sa pištoljem na društvenim mrežama, napisavši "Upravo sam dobio novu lepoticu".

Drže automatsko oružje

Masi je u međuvremenu objavio fotografiju sebe i šest drugih osoba koje drže vatreno oružje nalik mitraljezu M60, poluautomatsku pušku AR-15 i puškomitraljez Tompson.

Neka poluautomatska oružja su napravljena da izgledaju skoro identično automatskom oružju poput mitraljeza. Prema američkom zakonu, oružje kao što su mitraljezi ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno pre maja 1986. godine, navodi Rojters.

Džonatan van Norman koji vodi Masijevu kampanju, još nije odgovorio na zahtev za komentar.

Objavu je, između ostalih, osudio i demokratski kongresmen iz Kentakija Džon Jarmut.

Kurir.rs/Reuters/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track