HAOS NA ULICAMA BRISELA! Vodenim topovima rasterana grupa demonstranata koja se protivila pooštravanju epidemiloških mera
Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

demonstracije

HAOS NA ULICAMA BRISELA! Vodenim topovima rasterana grupa demonstranata koja se protivila pooštravanju epidemiloških mera

Planeta -

Belgijska policija je danas upotrebila vodene topove i suzavac da rastera neke demonstrante u Briselu nakon što je većina demonstranata mirno marširala u znak protesta zbog pooštrenih epidemioloških koje imaju za cilj da se suzbije rast broja zaraženih korona virusom.

Hiljade ljudi došle su da protestuju protiv novih mera koje su objavljene u petak.

To je treću nedelju zaredom da je vlada pooštrila svoja pravila jer lavina novih slučajeva opterećuje zdravstvene službe u zemlji, lišavajući lečenje drugim pacijentima koji imaju druge bolesti opasne po život.

Uzvikujući ''Sloboda! Sloboda!'' i noseći transparente na kojima je pisalo: ''Ujedinjeni za našu slobodu, prava i našu decu'', demonstranti su marširali do sedišta Evropske unije.

Neki su takođe nosili znakove koji su kritikovali vakcine i koji su protiv obaveznih vakcinacija.

Glavna gomila u pretežno mirnom maršu u nedelju se već razišla kada je oko 100 demonstranata naletelo na policijski kordon koji je blokirao pristup Evropskoj komisiji.

Nakon kratkog sukoba sa policijom, demonstranti su gađali policiju đubretom i drugim predmetima, uključujući bicikl, i palili petarde i baklje.

Policija je upotrebila vodene topove i ispalila suzavac da rastera masu. Trenutno nema izveštaja o povređenima.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track