OČAJNIČKO UPOZORENJE UKRAJINE: Ako do invazije dođe, biće mnogo mrtvih Rusa
Foto: Profimedia

napeto

OČAJNIČKO UPOZORENJE UKRAJINE: Ako do invazije dođe, biće mnogo mrtvih Rusa

Planeta -

Šef diplomatije Ukrajine ocenio je da bi, u slučaju da Rusija pokrene invaziju na njegovu zemlju, mnogo Rusa poginulo, dok je šef oružanih snaga Britanije upozorio da bi invazija bila sukob kakav nije viđen u Evropi od Drugog svetskog rata.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba rekao da bi mnogo ruskih vojnika poginulo ukoliko bi Rusija pokrenula invaziju na njegovu zemlju.

"Mi, zajedno sa partnerima, treba da učinimo situaciju takvom da cena za Putina bude nepodnošljiva", rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba Skaj njuzu i dodao da SAD i saveznici mogu da udare na Rusiju ekonomski.

"Mi bismo se borili na zemlji. Žao mi je što ću ovo reći, ali bilo bi mnogo poginulih ruskih vojnika, nadamo se da predsednik Putin to ne želi da se dogodi", dodao je on.

Kuleba je rekao i da ne očekuje od NATO da se bori protiv Rusije na ukrajinskoj strani, ali da Kijev očekuje njihovu podršku.

"Ono što mi tražimo je da nam pomognu da se izbegne rat ili, ako ostanemo bez alternative zbog spremnosti Rusije da pokrene rat, da nam pomognu da ojačamo vojsku", rekao je Kuleba.

Admiral ser Toni Radakin, novi šef oružanih snaga Velike Britanije, rekao je da je izuzetno zabrinut zbog eskalacije krize oko Ukrajine.

"Situacija je zabrinjavajuća", rekao je on novinarima. "Najgori scenario u vidu totalne invazije na Ukrajinu bio bi obima kakav nije viđen u Evropi od Drugog svetskog rata", rekao je Radakin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track