01:23

POGLEDAJTE NEVEROVATNO SPASAVANJE SA NIJAGARINIH VODOPADA!

JEZIVO

MRTVU JE IZVLAČE IZ AUTA! DRAMATIČAN VIDEO pokušaja spasavanja ŽENE ZAROBLJENE U VRTLOGU NIJAGARINIH VODOPADA

Planeta -

Posada helikoptera američke obalske straže hrabro se snašla pri slaboj vidljivosti i hladnim brzacima kako bi stigla do automobila koji je delimično bio potopljen u vodu blizu ivice Nijagarinih vodopada, a zatim je helikopter spustio plivača spasioca na dizalici koji je izvukao ženu zarobljenu unutra.

- Nikada nismo imali vozilo u vodi ovako blizu ivice vodopada, rečeno je iz policije.

Nijagara
foto: Kurir Televizija

Video prikazuje podoficira 2. klase Derijana Durijea, u narandžastom odelu i sa sekirom u levoj ruci, udaren vetrom i prskanom vodom dok je spušten 80 stopa do automobila kroz sneg koji je padao.

Nakon što se polako okretao i zamahnuo pored automobila, uspeo je da uhvati suvozačevu stranu i otvori vrata.

Otprilike dva minuta nakon što je ušao u automobil, dok je voda kružila oko vozila i preko ivice vodopada oko 50 metara nizvodno, Durijea je izašao i dao znak Finertiju da izvuče njega i nepokretnu ženu koja je bila za volanom, ženu u 60-im godinama, iz vode.

"Struja je prilično dobro prolazila tamo i auto je bio blizu ivice vodopada. Ako se pomeri, nismo želeli da ga vučemo sa sobom", rekao je Finerti.

Bilo je nejasno kako je automobil ušao u reku Nijagaru. Svedoci su izjavili da su ga videli kako pluta u blizini pešačkog mosta, gde se veruje da je ušao. Putevi u toj oblasti bili su klizavi.

Nijagarini vodopadi, nesreća, automobil
foto: Printscreen YT/WPRI

Uslovi u vazduhu nisu bili ništa lakši, sa snegom koji je ograničavao vidljivost na pola milje za posadu obalske straže koja se okupila za trenažni let na jezeru St. Clair u Mičigenu, kada je poslata u Nijagarine vodopade u Njujorku.

Automobil je ostao skoro potpuno potopljen, sa vidljivim samo delom krova i otvorenim poklopcem prtljažnika, u brzacima uzvodno od Američkog vodopada, jednog od tri vodopada koji čine Nijagarini vodopadi.

"Zbog područja u kojem se nalazilo vozilo nismo mogli sami da ga izvučemo iz reke. Tako da smo kontaktirali obalsku stražu i njihov helikopter je uspeo da izvuče automobil", rekao je Rola.

Nijagara
foto: Kurir Televizija

Američka obalska straža Velika jezera (Great Lakes) objavila je na Tviteru da je zatekla ženu na sedištu vozača, koja nije reagovala i koja je proglašena mrtvom na licu mesta.

Zvaničnici veruju da je u automobilu bila samo jedna osoba. Istraga o incidentu je u toku.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

Spasavanje paraglajderiste sa Rtnja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track