MUŠKARAC SA MASKOM KLOVNA PRETIO BOMBOM I POKUŠAO DA UKRADE AVION: Hoću da odletim u Oblast 51 i vidim vanzemaljce!
Foto: Shutterstock, Profimedia

bizarno

MUŠKARAC SA MASKOM KLOVNA PRETIO BOMBOM I POKUŠAO DA UKRADE AVION: Hoću da odletim u Oblast 51 i vidim vanzemaljce!

Planeta -

Policija Las Vegasa uhapsila je muškarca koji im je rekao da je pokušao da ukrade avion kako bi mogao da ode u čuvenu Oblast 51 i vidi vanzemaljce.

Muškarac je uhapšen nakon što je limuzinom probio ogradu međunarodnog aerodroma Mekaran, parkirao se na samoj pisti i pretio bombom, navela je policija a preneo CNN.

Uhapšen je zbog ometanja posjeda, raspršivanja nepoznate supstance i prijetnje terorističkim napadom, dodaje se u saopštenju.

Oblast 51 (Area 51) deo je poligona za testiranje i obuku u Nevadi, koji je jedinica vazduhoplovne baze Nelis. Danas se koristi kao otvoreni poligon za obuku američkih pilota. Područje fascinira teoretičare zavaere i ljubitelje paranormalnog koji vjeruju da je to mesto gde američka vlada skriva tela vanzemaljaca i NLO.

Policija je navela da su prvo primili poziv zbog automobila koji se voza po parkiralištu aerodroma, a bi, dok su išli ka mestu događaja, dobili dojavu da je vozilo probilo unutrašnju i spoljašnju bezbednosnu ogradu i da sada vozi po pisti aerodroma.

Takođe su naveli da je policija aerodroma videla kako osumnjičeni vozi slalom među avionima dok nije stao pored jednog parkiranog aviona i zapretio zaposlenima koji su mu se suprotstavili.

"Imam j*benu bombu. Razneću ovo mesto", rekao je osumnjičeni koji je nosio masku klovna.

Zatim je ponovno ušao u automobil, a osoblje aerodroma je počelo evakuaciju.

Kada je policija stigla, uspeli su da zaustave vozilo i privedu muškarca, koji im je rekao da pokušava da ukrade avion i odleteti u Oblast 51 kako bi video vanzemaljce, kao i da u automobilu ima eksploziv i sačmaricu.

Pretragom automobila, policija je otkrila napravu sličnu boci za kiseonik i aparat za gašenje požara sa omotanim žicama i drvenom platformom koji je ličio na eksplozivnu napravu.

Tokom incidenta koji je izazvao veliku uzbunu, osumnjičenom je malo nedostajalo da se "zakuca" u nekoliko aviona, a njegov slalom po pisti doveo je do poremećaja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track