BRITANSKA KRALJEVSKA BOLNICA: Bivši radnik obezbeđenja dao uvid kako se leče njeni pripadnici u posebnoj ustanovi! VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube, Profimedia

tradicija

BRITANSKA KRALJEVSKA BOLNICA: Bivši radnik obezbeđenja dao uvid kako se leče njeni pripadnici u posebnoj ustanovi! VIDEO

Planeta -

Bivši radnik obezbeđenja kraljevsske porodice dao je uvid kakav tretman imaju njeni članovi u posebnoj bolnici.

Kraljica je poslednji put bila u bolnici 20. oktobra, kada je primljena na "preliminarne testove" - čija priroda ili rezultati nisu otkriveni. Ali Bakingemska palata jeste rekla da je Njeno Veličanstvo odvedeno u bolnicu Kralj Edvard VII, koja se nalazi u londonskom medicinskom okrugu Harli Stiet.

Ken Vorf, bivši službenik za ličnu zaštitu princeze Dajane, od tada je ponudio uvid u tretman koji članovi kraljevske porodice imaju kada budu primljeni u ovu bolnicu.

„Kad god članovi kraljevske porodice budu primljeni u bolnicu, osim ako nisu izvan Londona, uvek bivaju primljeni u bolnicu kralja Edvarda VII kako bi mogli da dobiju odgovarajući tretman.

On je nastavio: „Kao deo plana za vanredne situacije, postoje imenovani lekari koji se bave poznatim porodičnim stanjima, tako da ih leče najbolji.

„Zato će kraljica uvek biti primljena u tu određenu bolnicu gde se mogu pozvati pravi lekari.

U ovoj bolnici se može garantovati privatnost i bezbednost članova kraljevske porodice, dodao je Varf.

„Postoji određen koridor koji će na diskretnoj i odgovarajućoj udaljenosti obavljati radnici obezbeđenja.

„Moramo da održavamo najbolju moguću bezbednost, ali na način koji nije invazivan i poštuje privatnost kraljevske porodice u ovom trenutku.

Bolnica Kralj Edvard VII uživa kraljevsko pokroviteljstvo još od vladavine kraljičinog pradede.

Privatna bolnica broji samo 56 kreveta i, prema njenoj veb stranici, nudi „jedan od najnižih odnosa pacijenata i medicinskih sestara u Velikoj Britaniji“.

Princ Čarls je primljen u bolnicu 2003. radi uklanjanja kile, dok je vojvotkinja od Kembridža lečena od teške jutarnje mučnine 2012. godine, a tamo je lečen i princ Filip.

Vojvoda od Edinburga je poslednji put boravio u ovoj bolnici između februara i marta, gde je lečen od infekcije i zbrinut nakon što je podvrgnut zahvatu srca zbog postojećeg stanja u bolnici Svetog Vartolomeja.

Filip, koji je preminuo početkom aprila u 99. godini, već je bio primljen u bolnicu Kralj Edvard VII u prošlosti - uključujući i uoči Božića 2019.

Pre kraljičine posete ovoj bolnici u oktobru, Njeno Veličanstvo je poslednji put primljeno u bolnicu Kralj Edvard VII 2013. godine radi lečenja simptoma gastroenteritisa.

Pre deceniju, bila je podvrgnuta operaciji na privatnoj klinici da joj ukloni pokidanu hrskavicu levog kolena.

Kraljica Elizabeta
foto: AP/Chris Jackson

Bakingemska palata izazvala je zabrinutost za zdravlje suverena pre dva meseca nakon što je objavila da je monarh pristala da se povuče iz planirane dvodnevne posete Severnoj Irskoj i odmori se nekoliko dana.

Dana 14. novembra, nakon što je palata objavila da će kraljica prekinuti period odmora kako bi prisustvovala Nacionalnoj službi sećanja, objavljeno je da više ne može da prisustvuje ceremoniji zbog povrede leđa.

Uprkos naređenjima lekara, kraljica je nastavila da obavlja svoje svakodnevne dužnosti, uključujući i suočavanje sa crvenim kutijama Vlade.

I ona je završila nekoliko ličnih i daljinskih audijencija sa diplomatama.

Članovi njene bliske porodice preuzeli su neke od njenih dužnosti, uključujući vođenje investiturnih ceremonija.

Kraljica, koja je boravila u zamku Vindzor od početka pandemije, poslednji put je primećena u javnosti u novembru kada je prisustvovala dvostrukom krštenju Lukasa Tindala i Avgusta Bruksbanka u obližnjoj kapeli Svih svetih.

Ranije je viđena u Sandringemu, gde je putovala na dugi vikend kako bi navodno razgovarala sa osobljem i pripremila rezidenciju uoči božićnih proslava.

Kurir.rs/Express.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track