SLOMIO JOJ SRCE I OPELJEŠIO RAČUN: Drogirao bivšu, otključao njen mobilni telefon i ukrao čitavu ušteđevinu da plati dugove
Foto: Rokas Tenys / Alamy / Alamy / Profimedia

bizarno

SLOMIO JOJ SRCE I OPELJEŠIO RAČUN: Drogirao bivšu, otključao njen mobilni telefon i ukrao čitavu ušteđevinu da plati dugove

Planeta -

Raskidi mogu biti teški, čak i bolni, ali ponekad ne strada samo srce već i bankovni račun.

Po kineskim društvenim mrežama kruži priča o 28-godišnjem muškarcu koji je osuđen na više od tri godine zatvora zbog krađe.

Naime, muškarac je, navodno, drogirao svoju bivšu devojku, otključao njen mobilni telefon dok je bila u nesvesti i potpuno joj opelješio račun kako bi platio svoje kockarske dugove.

Kako piše Oditi Sentral, čovek je prebacio 150.000 juana (23.500 dolara) na svoj račun pre nego što je pobegao i poneo sa sobom mobilni svoje bivše.

Slučaj se, navodno, dogodio prošle godine ali je muškarac osuđen ovog meseca. Tužilaštvo navodi da je Huang Mouhui, stanovnik Hepua, u kineskoj provinciji Guanksi, kontaktirao je svoju bivšu devojku, poznatu samo kao Dong, pod izgovorom da želi da joj vrati novac koji joj duguje. U stvarnosti, 28-godišnjak je imao zlokobniji plan.

Huang je od zajedničkih poznanika saznao da mu je bivša devojka bolesna, pa je stigao u njen dom sa svežim povrćem kako bi joj spremio ručak. Zatečena Dong mu je dozvolila da joj pripremi lek, što se ispotavilo kao velika greška jer je muškarac iskoristio tu priliku da je drogira i onesvesti.

Čim je video da njegova bivša zaspala, Huang se bavio na posao. Zgrabio je njen telefon, otključao ga koristeći njen otisak prsta i potom joj je držao kapke otvorene kako bi pristupio njenom Alipai računu sa kojeg joj je skinuo 150.000 juana. Kada je završio, jednostavno je ostavio ženu u nesvesti, ponevši njen mobilni sa sobom.

Kada se Dong konačno probudila, primetila je da su Huang i njen telefon nestali, a kada je proverila svoj Alipai, bila je šokirana kada je videla kako joj je ušteđevina nestala. Videvši transakcije koje nije odobrila, pokušala je da pozove Huanga, ali pošto se on nije javljao, obavestila je vlasti.

Huang se pobegao i krio se do aprila 2021. godine do kada je veći deo novca potrošio na plaćanje dugova, kockanje i pokrivanje životnih troškova.

Ranije ovog meseca, Huang je osuđen na tri godine i šest meseci zatvora i naloženo mu je da plati kaznu od 20.000 juana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track