DOK OMIKRON HARA ONI PROTESTUJU: Hiljade demonstranata na ulicama Londona zbog novih mera, zakucali na vrata Borisa Džonsona VIDEO
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

besni!

DOK OMIKRON HARA ONI PROTESTUJU: Hiljade demonstranata na ulicama Londona zbog novih mera, zakucali na vrata Borisa Džonsona VIDEO

Planeta -

Hiljade demonstranata marširalo je danas Londonom kako bi izrazili svoj bes zbog najnovijih kovid mera, piše Sky News.

Zbog izveštaja da bi dalje mere mogle da budu uvedene, masa se okupila na Trgu parlamenta u okviru "Mitinga za slobodu" protiv kovid propusnica i drugih pravila u vezi sa virusom.

0648583143, London, protest, korona mere
foto: Tayfun Salci / Zuma Press / Profimedia

Demonstranti su uzvikivali "sram vas bilo" dok su se sukobljavali sa policijom - pri čemu su neki policajci zadobili lakše povrede.

0648577378, London, protest, korona mere
foto: Marcin Nowak / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna grupa je takođe gađala prodavnicu u Ridžent ulici oko 15 časova, zlostavljajući kupce unutra i gađajući zgradu jajima, pre nego što je policija intervenisala.

Ljudi su držali plakate sa sloganima "ne kovid propusnicama" i "zajedno smo jači".

Još jedan video na Tviteru pokazuje da se situacija zahuktala i u zoni rezidencije britanskog premijera u Dauning stritu.

Podsetimo, Britanija već tri dana zaredom beleži rekorde u broju zaraženih korona virusom, a Boris Džonson je situaciju nazvao "talasom plime" omikron soja virusa.

Kurir.rs/Sky News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track