Rusi nude Asadu 20 blindiranih vozila

Rusi nude Asadu 20 blindiranih vozila

Planeta -
"Audi", BMW i "Mercedes" otkazali su isporuku specijalnih vozila, ali se Sirija obratila drugoj strani

Automobilski koncerni "Audi", BMW i "Mercedes" otkazali su Damasku direktnu isporuku blindiranih automobila, ali se Sirija obratila ruskim i kineski dilerima automobila sa molbom da zemlji isporuče 20 automobila visoke klase za potrebe vlade.

Sirija ne krije da blindirana vozila kupuje za potrebe predsednika Bašara Asada i svojih ministara, piše portal Fakti.org. Pregovori se trenutno nalaze u početnom stadijumu, iako je već nekoliko ruskih kompanija izrazilo spremnost za saradnju sa sirijskom stranom u isporuci takvih automobila.

Tako je nedavno šef odeljenja za reklame kompanije ArmorTeh Aleksej Pišćuljin rekao da njegova kompanija isporučuje blindirana vozila državnim strukturama i korporacijama i da je spremna da razmotri potpisivanje ugovora sa Sirijcima.- Možemo da naručimo blindirane automobile direktno od fabrika u Nemačkoj i da ih isporučimo Siriji. A možemo još i dodatno da ih blindiramo - kaže Pišćuljin. Naša kompanija isporučuje automobile državnim strukturama, bankama. Automobile isporučujemo i u inostranstvo, u Aziju, kao i na Bliski Istok, tako da isporuka u Siriju za nas neće biti ništa egzotično.

ArmorTeh spremna je da isporuči za sirijsku vladu blindirane automobile marki Toyota, Lexus, Audi A8L, Mercedes S-klassa, BMW sedme serije i druge modele. I drugi ruski proizvođač blindiranih automobila - Armour Group - pokazao je spremnost da isporuči blindirane automobile državnom vrhu Sirije.

- Čini nam se da sada, osim nas, niko nije u stanju da isporuči blindirane automobile Siriji. Mi imamo fabriku u susednom Jordanu gde montiramo blindirana vozila - saopštili su iz Armour Group. - Pre pola godine u Siriji je postojala još jedna fabrika za proizvodnju blindiranih automobila koja pripada jednoj od ruskih kompanija, ali ona je zatvorena. Za sada nam se niko nije obraćao, ali ako nam se obrate, razmotrićemo uslove isporuke i nemamo ništa protiv da izvršimo takvu porudžbinu. U Armour Group blindiraju automobile od Mercedes S-klase do Infiniti serije QX. U trgovinsko-ekonomskom odeljenju ambasade Rusije u Siriji su saopštili da datum susreta ruskih dilera automobila i sirijske strane još nije određen, piše portal Fakti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track