ON JE PUTIN, KO ĆE NJEGA DA ZARAZI? Kremlj o koronavirusu u Rusiji
Foto: EPA / MAXIM SHIPENKOV

pandemija

ON JE PUTIN, KO ĆE NJEGA DA ZARAZI? Kremlj o koronavirusu u Rusiji

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov šaljivo je odgovorio na pitanje da li postoji neki plan ako neko koronavirusom zarazi ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Pa slušajte – on je Putin, ko će ga zaraziti?", rekao je Peskov na TV Rusija 1.

Portparol Kremlja je ukazao da je Putin okružen lekarima koji vode računa da se ne zarazi i podsetio da je predsednik Rusije primio dve doze, ali i nazalnu vakcinu protiv koronavirusa u okviru testiranja te vakcine.

Peskov je rekao i da masovna okupljanja bez poštovanja epidemioloških mera, na kojima bi trebalo da učestvuje i Putin, nisu moguća. "ž

To više nije moguće. Fizička distanca, QR kodovi i PCRT testovi su suda a kada je reč o predsedniku, onda se učesnici skupa naročito testiraju".

"Oni koji direktno komuniciraju sa predsednikom duže vreme, moraju da prođu nekoliko dana karantina. Lekari su ti koji određuju trajanje karantina, zavisno od situacije", dodao je Peskov.

U znatno ozbiljnijem tonu, Peskov je rekao da je ruski lider "depresivan" zbog visoke stope smrtnosti od korone u Rusiji i naglasio da se slično osećaju i svi koji se bore protiv širenja zaraze.

"Stpa smrtnosti je ono što najviše jede predsednika i sve koji rade u vladi. Broj umrlih je izuzetno visok i to je prava tragedija", rekao je on.

Kurir.rs/Ria novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track