KRALJICA VERUJE PRINCU ENDRUU: Vojvoda od Jorka i dalje tvrdi da je nevin, evo šta je prelomilo njegovu majku!
Foto: EPA

tužba za seksualno zlostavljanje

KRALJICA VERUJE PRINCU ENDRUU: Vojvoda od Jorka i dalje tvrdi da je nevin, evo šta je prelomilo njegovu majku!

Planeta -

Kraljica Elizabeta Druga veruje princu Endruu uprkos tužbi za seksualno zlostavljanje Džefrija Epštajna protiv njega u Njujorku.

Vojvodu od Jorka tuži Virdžinija Žufre koja kaže da je bila primorana da ima seks sa njim u Londonu, Njujorku i na američkim Devičanskim ostrvima kada je imala 17 godina. Princ Endrju je negirao sve optužbe.

Endruovi pokušaji da se slučaj odbaci doveli su do toga da su njegovi advokati napali njujorški zakon, Zakon o deci žrtvama, koji je hiljadama žrtava seksualnog zlostavljanja dao nadu jer im je dao pravo da tuže svoje zlostavljače godinama kasnije.

Međutim, rekao je svojoj majci, kraljici, da je nevin i da ona stoji uz njega, prema kraljevskoj autorki Kejti Nikol.

U segmentu koji će biti emitovan u sredu, Nikolova, koji je napisao knjigu "Hari: Život, gubitak i ljubav", rekla je za Rojal Bit: „Koliko razumem, ona je imala pune i iskrene razgovore sa Endrjuom.

„Uveravao ju je da je nevin, a ona je u njega verovala. I mislim da je pozicija u kojoj se nalazi dvostruka. Ovde postoji dihotomija.

„Ona je monarh i morala je da donosi teške odluke kao monarh — teške odluke u oduzimanju dužnosti i pokroviteljstva svom sinu i u suštini da ga ukloni iz kraljevskog života i stavi u prevremenu penziju — a s obzirom na njihovu bliskost, to je moralo biti teško.

„Ali, naravno, druga uloga koju ispunjava je uloga majke, a mi je vidimo kako stoji uz Endrua, bilo da se vozi sa njim u Vindzoru ili ga jednostavno ima tamo.

„Kome je otrčao kada su advokati pokušavali da mu dostave papire? Njegovoj majci.

Žufreini advokati su u sudskom podnesku rekli: „Tokom svakog od gorepomenutih incidenata, [Žufre] je bila primorana ekspresnim ili implicitnim pretnjama Epštajna, Maksvela i/ili princa Endrua da se upusti u seksualne odnose sa princom Endrjuom, i plašio se smrti ili fizičkog povredu sebe ili drugog i druge posledice zbog neposlušnosti [pokojnog finansijera i osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija] Epstajna, [njegove dugogodišnje saradnice Gislaine] Maksvel i princa Endrua zbog njihovih moćnih veza, bogatstva i autoriteta."

Nedavni podnesak Endruovog tima glasio je: „Žufreino odbijanje da uključi bilo šta osim najkonkluzivnijih navoda je zbunjujuće s obzirom na njen obrazac otkrivanja medijima navodne detalje istih navoda uključenih u Žalbu.

„Možda ju je Žufreina tendencija da promeni svoju priču navela da zadrži navode Žalbe nejasnima, kako se ne bi obavezala na bilo koji konkretan račun.

„Šta god da je motivacioni faktor, Žufreina žalba je manjkava i ne navodi zahtev na osnovu kojeg se može odobriti oslobađanje.“

Kurir.rs/Newsweek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track