KAKVO JE OVO ČUDO?! TENK PLOVI USRED OTVORENOG MORA: Prizor u Indoneziji sve šokirao, ni vojska nema odgovor! (FOTO)
Foto: Twitter / JAT Tweet

južno kinesko more

KAKVO JE OVO ČUDO?! TENK PLOVI USRED OTVORENOG MORA: Prizor u Indoneziji sve šokirao, ni vojska nema odgovor! (FOTO)

Planeta -

Misteriozni objekat koji podseća na vojni tenk primećen je kako pluta na moru. Indonežanska vojska je priznala bizarnu pojavu, ali nije uspela da presretne objekat koji je otplovio.

Fotografije misterioznog objekta pojavile su se na indonezijskim društvenim mrežama prošle nedelje i odmah postale viralne. Prema lokalnim medijima, slike su snimili radnici naftnih platformi u moru Natuna - ogromnom plitkom basenu u najjužnijem delu Južnog kineskog mora i koji se uglavnom nalazi u teritorijalnim vodama Indonezije.

Jedna od fotografija prikazuje tenk kako pluta na otvorenom moru, a njegova kupola i top su jasno vidljivi. Iako je izgledalo da je vozilo jako zarđalo, deo njegove spoljne opreme je bio netaknut, uključujući rezervne kante za prevoz i kabl za vuču.

Druga slika prikazuje tenk na moru sa brodom koji se vidi u pozadini - OPS Astrid. Brod je navodno pokušao da se približi plutajućem objektu, ali to nije mogao da učini zbog nemirne vode.

Ovu bizarnu pojavu je potvrdila i vojska Indonezije, koja je poslala prilično zbunjujuće poruke o prirodi objekta nalik tenku. U nedelju je major Saul Džamlaj rekao lokalnim medijima da su izveštaji o pronalaženju „predmeta sličnih tenkovima“ tačni, ali da „objekti nisu bili opasni“. Konkretan objekat u obliku tenka pripadao je lokalnoj kompaniji za naftu i gas i "spao" je sa priobalne platforme, tvrdi zvaničnik.

U ponedeljak je, međutim, admiral Julijus Vidjojono izneo drugačiji prikaz događaja, navodeći da priroda i poreklo tenka zapravo nisu poznati, a mornarica i dalje traga za objektom koji je „odlutao“.

„Molim vas sačekajte detaljniju analizu. Mornarica traži gde se nalazi“, rekao je admiral, a preneli su lokalni mediji.

Kurir.rs / RT, Foto:Twitter / JAT Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track