NOVI DETALJI OTMICE KOLA AMERIČKE KONGRESMENKE: Razbojnici joj prišli i samo uzeli ključeve, policija ih pronašla u vozilu! VIDEO
Foto: Allison Bailey/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

drama

NOVI DETALJI OTMICE KOLA AMERIČKE KONGRESMENKE: Razbojnici joj prišli i samo uzeli ključeve, policija ih pronašla u vozilu! VIDEO

Planeta -

Kola oteto pot pretnjim oružja u Filadelfiji od američke kongresmenke Meri Gej Skenlon pronađeno je u susednom Delaveru sa pet osumnjičenih unutra, koji su bili u policijskom pritvoru u četvrtak, saopštila je policija.

Skenlonova plava Acura MDKS pronađena je u sredu uveče u Njuarku, Delaver, oko 45 milja (74 kilometra) od Filadelfije, saopštila je državna policija Delavera.

Osumnjičeni su u procesu, saopštila je policija. Njihova imena nisu objavljena, a drugi detalji nisu dostupni.

Skenlon, demokrata, išla je do svog parkiranog vozila nakon sastanka u gradskom FDR parku nešto pre 15 časova. Policija je saopštila da su u sredu dva naoružana muškarca zatražila njene ključeve. Ona ih je predala, a jedan se odvezao automobilom, a drugi ga je pratio tamnim terenskim vozilom, saopštila je policija.

Skenlon je bila fizički nepovređena, rekla je njena portparolka Loren Koks. Sa vozilom je odneto i nekoliko ličnih i radnih predmeta, saopštila je policija.

„Drago mi je što kongresmenka Skenlon nije fizički povređena, i moje misli su uz nju tokom ovog teškog vremena“, rekla je komesarka policije Danijel Outlav u izjavi, obećavajući da će policija pružiti svu potrebnu podršku.

Skenlon, čiji okrug obuhvata delove južne Filadelfije i susednog okruga Delaver, bio je među izabranim zvaničnicima koji su se sastali kako bi razgovarali o zabrinutostima članova oko tekućih razvojnih planova za park, izvestio je The Philadelphia Inkuirer.

Skenlonova kancelarija je saopštila da je izrazila zahvalnost gradskoj policiji na brzom reagovanju i njenoj lokalnoj policijskoj službi i naredniku u Vašingtonu što su radili sa policijom Filadelfije „kako bi osigurali njenu kontinuiranu bezbednost“.

Gradonačelnik Džim Keni rekao je da je "zaprepašćen saznanjem za ovaj nasilni zločin" protiv kongresmenke, koju je opisao kao svog prijatelja i kolegu.

„Moje misli su sa njom tokom onoga za šta sam siguran da je traumatično vreme“, rekao je on u objavi na Tviteru.

„Svi zaslužuju da se osećaju bezbedno u našem gradu, a nažalost to nije uvek bio slučaj ove godine“, rekao je Keni. „Obeshrabrujuće je i razbesnelo što se kriminalci osećaju ohrabrenim da počine tako nepromišljen zločin usred dana u onome što bi trebalo da bude mesto mira — jednom od parkova našeg grada.

Kurir.rs/US News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track