HITAN RAZGOVOR PUTINA I LUKAŠENKA: Razmotrili goruća pitanja saradnje u oblasti odbrane, dogovorili sastanak krajem meseca
Foto: EPA / ALEXEI NIKOLSKY

halo, vladimire

HITAN RAZGOVOR PUTINA I LUKAŠENKA: Razmotrili goruća pitanja saradnje u oblasti odbrane, dogovorili sastanak krajem meseca

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko sastaće se u Sankt Peterburgu 28. i 29. decembra, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zaista, planiran je sastanak [za 29. decembar], oni će se sastati i na neformalnom samitu [ZND 28. decembra]“, rekao je on.

"Koje će druge odluke doneti pre Nove godine, ne znam“, rekao je zvaničnik Kremlja u odgovoru na zahtev da prokomentariše medijske izveštaje da bi Putin i Lukašenko mogli zajedno da igraju hokej u Sankt Peterburgu.

Agencija Tass javlja da je Lukašenko je u subotu razgovarao telefonom sa Vladimirom Putinom o hitnim pitanjima koja se odnose na saradnju dve zemalje, posebno u sferi odbrane, potvrđeno je iz njegovog kabineta.

"U razgovoru dva predsednika su se dotakla gorućih pitanja saradnje između Belorusije i Rusije, uključujući i sferu odbrane, a razgovarali su i o dnevnom redu predstojeće posete Lukašenka Sankt Peterburgu", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track