REKORDNE KOLIČINE SNEGA IZAZVALE PROBLEME U JAPANU: Otkazani letovi, kolaps u saobraćaju! Oko 1.500 domaćinstava ostalo bez struje
Foto: STR / AFP / Profimedia

haos

REKORDNE KOLIČINE SNEGA IZAZVALE PROBLEME U JAPANU: Otkazani letovi, kolaps u saobraćaju! Oko 1.500 domaćinstava ostalo bez struje

Planeta -

Jak sneg izazvao je saobraćajne zastoje, otkazivanje letova, poremećaj u saobraćanju vozova danas u centralnom i zapadnom delu Japana gde su u nekim zonama zabeležene rekordne padavine.

Oko 1.500 domaćinstava je bez struje danas oko 17.00 po lokalnom vremenu (9.00 po srednjoevropskom vremenu), saopštio je operater Kanzai elektrik pauer na svom internet sajtu.

Za sada nije prijavljena nijedna povređena osoba u nevremenu, rekao je jutros portparol japanske vlade Hirokazu Macumo i ukazao da je potrebna povećana pažnja.

On je upozorio da se očekuje da će snežne padavine jačati do sutra, posebno sa Japanskog mora.

0649480270, Japan, sneg
foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Zbog blokiranih vozila saobraćaj je prekinut na važnom autoputu u departmanu Šiga, koji se graniči sa departmanom Kjoto, rekao je portparol.

Incident je izazvao kamion koji je skliznuo s puta blizu grada Hikonea, gde je palo 68 centimetara snega u 24 časa, odnosno 30 puta više nego što je uobičajeno za sezonu, javila je javna televizija HNK.

Gotovo 200 putnika bilo je primorano da provede noć u više vozova blokiranih na jednoj liniji u departmanu Šiga, dodala je televizija.

Oko 130 unutrašnjih letova otkazano je juče zbog snega, a još 50 je dodatno otkazano danas, preneli su japanski mediji.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track