LAŽNA RUKA, NEOBIČAN ULOV, IZGORELI ŽIVCI, VANZEMALJCI, PAMETNI NOKTI I DINOSAURUSI: Ovo su najbizarniji događaji u 2021. godini
Foto: Printscreen YT/Khaleej Times/- / Panthermedia / Profimedia/Norbert Dr. Lange / Panthermedia / Profimedia/Dmitry Sytnik / Panthermedia / Profimedia

nije ih manjkalo

LAŽNA RUKA, NEOBIČAN ULOV, IZGORELI ŽIVCI, VANZEMALJCI, PAMETNI NOKTI I DINOSAURUSI: Ovo su najbizarniji događaji u 2021. godini

Planeta -

Godina za nama nije oskudevala u događajima koje u najmanju ruku možemo nazvati bizarnima.

Ovo su samo neki od najbizarnijih koji su se dogodili u 2021. godini:

"Izgoreli mu živci"

Nezadovoljni radnik jedne prodavnice u Rusiji zapalio je radnju kada ga je šef upozorio da je pomešao cene na policama.

Prema izveštajima, Aleksandar Šnajder (33), menjao je cene na artiklima u supermarketu u kojem je radio u Tomsku u Rusiji, nakon čega ga je menadžer opomenuo. Šnajder je navodno polio kutiju s vatrometom alkoholom i zapalio je pre nego što je napustio prodavnicu.

Policija je uhapsila Šnajdera i optužila ga za požar motivisan ličnim neprijateljstvom protiv uprave.

Iz objekta je evakuisano oko 200 kupaca i zaposlenih, a vatrogasci su 11 sati gasili požar.

Spasao ga dinosaurus

Podstavljeni kostim dinosaurusa sačuvao je glavu vozaču u južnoj nemačkoj pokrajini Bavarskoj.

Kako je navela lokalna policija, mladić (24) je u kostimu dinosaurusa u ponedeljak iz, za sada, nepoznatih razloga sleteo sa autoputa i isprevrtao se.

Vozač je ostao nepovređen i uspeo je da se izvuče iz olupine automobila.

Kada su ga policajci pitali za kostim dinosaurusa, rekao je da mu se debelo podstavljen kostim učinio vrlo toplim, zbog čega ga je i obukao.

Policija veruje da je nesvakidašnja odeća spasila muškarca od teških povreda.

Vozač je iz predostrožnosti prevezen u bolnicu na pregled i ubrzo je pušten kući.

Poslao poruku Masku sa 30 kilograma dinamita

Finac koji je bio šokiran cenom zamene baterije za svoj Tesla Model S odlučio je da bi dizanje u vazduh njegovog električnog automobila sa lutkom Ilona Maska unutra bilo prikladnije rešenje.

Vlasnik je rekao da je izgubio veru u Maskovu kompaniju nakon što mu je rečeno da plati 20.000 evra (oko 22.500 dolara) za novi akumulator za njegov automobil. On je očigledno bio među prvim kupcima Tesle modela S, koji je postojao od 2012. godine, pa mu je garancija već istekla.

Čovek nije želeo da se rastane sa tako ogromnom sumom, već je kontaktirao blogere sa lokalnog kanala Pommijatkat na Jutjubu, koji su specijalizovani za dizanje stvari u vazduh.

Pre eksplozije, lutka sa likom najbogatijeg čoveka na svetu, Ilona Maska, postavljena je na vozačko sedište. Lutka je ranije prebačena na lokaciju helikopterom i pala u sneg sa značajne visine.

Pogrešno skrenuli u Meksiku

Društvenim mrežama kruži impresivan video edukativne beleške da ne lutate prostorima koje ne poznajete kao svoju dnevnu sobu i da se uvek pridržavate pravila igre zemlje u kojoj se nalazite.

Naime, dvojica mladih Amerikanaca po imenu Aron i Logan uspeli su da nekako zalutaju na put Isidro Kortes u meksičkoj državi Tabasko, gde ih je primetila, presrela i opkolila grupa naoružanih ljudi.

Kada su ih videli tako uplašene, Meksikanci su počeli da ih teše i uveravaju da im neće praviti nevolje.

"Molim vas, nemojte nas ubiti, na putu smo da vidimo moju majku", povikao je jadni Aron, kome je iz sekunde u sekundu ponestajalo vazduha od panike i šoka.

"Nema problema, nema problema, ali nemojte više dolaziti u ove krajeve", poručio je na kraju turistima Meksikanac Felipe, a internetom kruže dve teorije o tome na koga su Aron i Logan naišli.

Mačke im spasile život

Božićna jelka u kući obično izaziva uzbuđenje, ali jedna južnoafrička porodica nije očekivala iznenađenje koje se krilo na njenim granama.

Rob i Marsela Vajld otkrili su jednu od najotrovnijih zmija u Africi na svom drvetu i odmah su požurili do telefona da pozovu stručnjake.

Samo tri sata nakon što su kitili jelku, videli su svoje mačke kako bulje u jelku.

Rob Vajld je rekao da je njegova supruga pretpostavila da je miš sakriven negde na drvetu, ali su ubrzo otkrili koliko su se prevarili – zmija ih posmatra sa grane.

Zmija je sledećeg dana puštena u divljinu.

Mame putnike jestivim kartama

Mreža javnog prevoza u Berlinu osmislila je novi način za putnike da ublaže stres zbog kovida i Božića dok putuju: jestive karte sa uljem konoplje.

"Na ovaj način možete bez problema da putujete po Berlinu ceo dan, a zatim jednostavno progutate svoj božićni stres zajedno sa svojom kartom", rekao je operater javnog prevoza BVG, poznat po svojim čudnim marketinškim trikovima.

Ulaznice, koje koštaju 8,80 evra svaka i u prodaji su bile sredinom decembra, napravljene su od jestivog papira poprskanog sa "ne više od tri kapi" ulja konoplje, za koje se kaže da "ima umirujuće dejstvo", navodi BVG.

Oni važe 24 sata i "potpuno su legalni", saopštila je kompanija.

Neobičan kućni ljubimac

Rosangela dos Santos Lara je otišla na pijacu i kupila malo prase kao kućnog ljubimca, ali onda je ono raslo i raslo i raslo.

Sada stara tri, Lilika, krmača je teška 250 kilograma i dnevno jede 5 kilograma voća i povrća plus stočnu hranu, izjedajući veliki deo Rosangelinog malog kućnog budžeta.

Kaže da ju je prodavac prevario, ali Lilika i dalje spava na dušeku u spavaćoj sobi koju 59-godišnja učiteljica deli sa suprugom Nelsonom, nezaposlenim ribarom u brazilskom priobalnom gradu Peruibe u blizini grada Sao Paula.

Prodaja Lilike za meso bi dala veliki podsticaj finansijama njene porodice, ali Rosangela nije zainteresovana.

"Neko mi je ove nedelje ponudio 20.000 reala (3.600 dolara) za nju za klanje, ali ona nije na prodaju".

"Hoću da odletim u Oblast 51 i vidim vanzemaljce!"

Policija Las Vegasa uhapsila je muškarca koji im je rekao da je pokušao da ukrade avion kako bi mogao da ode u čuvenu Oblast 51 i vidi vanzemaljce.

Muškarac je uhapšen nakon što je limuzinom probio ogradu međunarodnog aerodroma Mekaran, parkirao se na samoj pisti i pretio bombom, navela je policija a preneo CNN.

Uhapšen je zbog ometanja poseda, raspršivanja nepoznate supstance i pretnje terorističkim napadom, dodaje se u saopštenju.

Oblast 51 (Area 51) deo je poligona za testiranje i obuku u Nevadi, koji je jedinica vazduhoplovne baze Nelis. Danas se koristi kao otvoreni poligon za obuku američkih pilota. Područje fascinira teoretičare zavere i ljubitelje paranormalnog koji veruju da je to mesto gde američka vlada skriva tela vanzemaljaca i NLO.

Električar kastrirao muškarce na njihov zahtev

Nemački sud je osudio 67-godišnjeg električara na 8,5 godina zatvora zbog kastracije nekoliko muškaraca na njihov zahtev, javila je danas agencija DPA.

Sud u Minhenu je osudio muškarca za težak i opasan napad, a on je prvobitno bio optužen i za ubistvo iz nehata, zbog smrti jednog od kastriranih muškaraca usled te operacije.

Optuženi je pred sudom priznao da je nudio kastracije na sado-mazohističkim sajtovima, navodeći da mu je nekoliko muškaraca platilo da bi ih mučio i uklonio im testise.

Te operacije je, kako je rekao na suđenju, izvodio na svom kuhinjskom stolu u mestu Markt Švaben, a žrtvama je govorio da je obučen medicinski stručnjak.

Naveo je da je od jula 2018. do marta 2020. kastrirao ili delimično amputirao genitalije osam muškaraca, ali je negirao odgovornost za smrt jednog od njih, koji je umro nekoliko dana nakon operacije.

U testo za picu stavljao eksere i žilete iz osvete

Muškarac optužen da je stavljao žilete i eksere u testo za picu u supermarketima u Mejnu i Nju Hempširu završio je u zatvoru.

Osuđen je na četiri godine i devet meseci zatvora.

Nikolas Mičel (39) iz Dovera u Nju Hempširu uhapšen je u oktobru 2020. nakon što su žileti pronađeni u testu za picu koje je neko kupio u marketu Hanaford u Sakou.

Mičel je u junu priznao krivicu za neovlašćeno korišćenje potrošačkih proizvoda i pristao da neće uložiti žalbu u slučaju izricanja kazne koja nije duža od četiri godine i devet meseci.

Mičel takođe mora da plati 230.000 dolara odštete supermarketu Hanaford.

Italijan kupio LAŽNU RUKU i krenuo po VAKCINU

Italijan koji je želeo da dobije potvrdu o vakcinaciji protiv kovida, a nije želeo da je stvarno i primi, došao je na vakcinaciju sa lažnom silikonskom rukom, potvrdili su italijanski zvaničnici.

Muškarac, u svojim 50-im, došao je na vakcinaciju sa silikonskim kalupom koji je prekrivao njegovu pravu ruku, nadajući se da će to proći nezapaženo.

Ali medicinska sestra se nije prevarila i muškarac je sada prijavljen policiji.

Ruski ribar i njegov bizarni ulov

Ruski ribar Roman Fedortsov postao je popularan na društvenim mrežama zahvaljujući fotografijama svog, često nesvakidašnjeg ulova.

Fedortsov (39) lovi bakalar, vahnju i skušu i ponekad njegove mreže padnu na dubinu veću od 900 metara.

Kada se to dogodi, Fedortsov često pronalazi bizarna morska stvorenja, koja vrlo liče na čizburger sa zubima ili krofnu.

Većinu stvorenja, Fedortsov je ulovio u Norveškom i Barencovom moru ali je nekolicinu uhvatio i u dubinama Atlantika.

Par ukrao 20 miliona, isekao nanogice i pobegao

Par koji je ukrao više od 20 miliona dolara, isekao je svoje nanogice i pobegao, ostavivši troje maloletne dece. FBI objavio i sadržaj poruke koju su napisali deci.

Ričard Ajvazijan i njegova partnerka Marijeta Terabeli uz pomoć lažnih identiteta bespravno su prisvajali novčanu pomoć američkih vlasti namenjenu pogođenima pandemijom, i na taj način stekli više od 20 miliona dolara. Tim novcem su kupili luksuzne kuće u Tarzani, Glendejlu i Palm Dezertu, kao i zlatni nakit i novčiće, skupe satove i torbe, motocikl...

Par, kome su pretile višegodišnje kazne zatvora zbog prevare, isekao je svoje nanogice i pobegao iz svog doma u Kaliforniji, napustivši svoje troje dece stare 13, 15 i 169. godina kojima su ostavili pismo: "Jednog dana ćemo ponovo biti zajedno. Ovo nije zbogom, već kratka pauza".

Bekstvo se dogodilo krajem avgusta. Skoro tri meseca kasnije - i pet meseci nakon osude u junu - par još uvek nije pronađen, naveo je CNN krajem novembra.

Provede u snu 300 dana godišnje

Muškarac iz Indije spava i do 300 dana godišnje zbog retkog poremećaja spavanja poznatog kao hipersomnija.

Indijac (42) nedavno je dospeo u medije zbog stanja koje uzrokuje prekomerno spavanje, pa tako u snu provede čak 300 dana godišnje. Bizaran slučaj muškarca po imenu Pukaram iz sela Badua u Radžastanu okarakterisan je kao hipersomnija, zbog koje jedna tura spavanja za njega može da traje i do 25 dana.

Pre 23 godine, kada je Pukaramu prvi put dijagnostikovana retka bolest, spavao je po 15 sati dnevno, ali su se simptomi postepeno pogoršavali i do 2015. njegova porodica je spavanje počela da računa u danima umesto u satima. Vlasnik male radnje spavao bi više od 7 ili 8 dana odjednom, ali se stanje neprestano pogoršavalo. Sada od 365 dana on prespava 300.

Za njegovo stanje trenutno nema pouzdanog leka, a lečenje koje je godinama pokušavao davalo je neželjene reakcije, poput glavobolje i umora, međutim, Pukaramova porodica je uverena da će se oporaviti i vratiti normalnom životu.

Držao lava kao kućnog ljubimca

Vlasti Kambodže zaplenile su mužjaka lava koji je kao kućni ljubimac čuvan u jednoj privatnoj vili u Pnom Penu.

"Naše vlasti započele su istragu o ovom slučaju neposredno nakon što je krajem aprila na društvenoj mreži TikTok objavljen snimak sa ovom divljom životinjom, koju je vlasnik držao kao kućnog ljubimca u svojoj vili u glavnom gradu Kambodže", rekao je Peaktra i ponovio da nije dozvoljeno držati "retke divlje životinje kao kućne ljubimce.

Renovirao stepenice i našao kuglu ispod njih, a potom još 160

Kada je Dejvid Olson iz Mičegena, SAD, rešio da sruši stare betonske stepenice u svom dvorištu u Norton Šoru, našao je ispod njih nešto što nije očekivao - kuglu za kuglanje.

Nastavio je da kopa, pa našao još jednu, pa još jednu i tako napravio od njih čitavu gomilu, nazvavši je improvizovanim spomenikom istoriji pravljenja kugli za kuglanje u okrugu Maskegon.

Olson je tako otkrio 158 kugli zakopanih ispod zadnjeg dela odseka njegove kuće.

"Nisam mogao da verujem koliko sam ih našao“, rekao je Olson.

Trebalo mu je otprilike četiri sata da razbije beton i otkopa čitavu gomilu uglavnom nedovršenih kugli. Olson i njegova porodica doselili su se u kuću pre oko dve godine.

Pametni nokti

Kozmetički salon u Dubaiju podigao je uslugu manikira na drugi nivo.

Salon Lanor bjuti laundž u centru Dubaija nudi svojim klijentima mogućnost umetanja mikročipa na njihove nokte. Čipovi mogu da služe kao digitalne vizit karte ili da omoguće vlasnicima da dele informacije sa svog Instagram naloga.

Čipovani nokti povezuju se preko mobilnih telefona. "Instaliramo informacije koje želite, poput imena, broja telefona, naloga na društvenim mrežama ili vebsajta", rekla je CNN-u Nur Makarem.

Završio u ustima grbavog kita i preživeo

Amerikanca Majkla Pakarda, koji 40 godina sakuplja jastoge, nedavno je umalo progutao grbavi kit u vodama Masačusetsa

Pakard je ispričao da je ronio u moru kod Provinstauna kada je na 30-40 sekundi završio u ustima grbavog kita. Grbavi kit ga je izbacio iz usta, a Pakard je samo iščašio koleno.

Uprkos molbama supruge da nađe drugi posao, Pakard ne namerava da odustane od svoje višedecenijske karijere.

Grbavi kitovi mogu da narastu i do 15 metara u dužinu i teže oko 36 tona. Hrane se uglavnom tako što širom otvore usta kako bi progutali što više plena kao što je riba, pa naučnici smatraju da je to što se dogodilo Pakardu verovatno bila čista slučajnost. Jedan ekspert rekao je Kejp Kod Tajmsu da je praktično nečuveno da kit proguta čoveka.

Istetovirao svastiku na testis

Austrijski vojnik kažnjen je sa 19 meseci zatvora jer je na testisu istetovirao svastiku.

Vojnik (29) je popio dve flaše viskija pre nego što mu je brat istetovirao zabranjeni simbol na skrotumu, rečeno je na sudu u Klagenfurdu.

Čovek je potom na društvene mreže postavio fotografiju svog tetoviranog testisa a posle drugog pijančenja, hvalio se tetovažom svojim kolegama sa vojne vežbe.

Vojnik čije ime nije objavljeno, optužen je i zbog objavljivanja nacističkih fotografija, ispijanja vina brenda Hitler i promovisanja nacizma. Osuđen je na 19 meseci zatvora zbog glorifikovanja nacizma i nelegalnog posedovanja oružja.

Razvrat na 10.000 metara visine

Bivši američki pilot Majkl Hak priznao je da je počinio "razvratan“ i "nepristojan“ čin kada se tokom leta prošle godine skinuo u pilotskoj kabini pred kopilotkinjom i gledao pornografiju na laptopu.

Sudija u državi Merilend ga je osudio na uslovnu kaznu od godinu dana i naredio da plati kaznu od 5.000 dolara.

Incident se desio na letu Sautvest erlajnsa iz Filadelfije ka Orlandu 10. avgusta 2020. godine.

Proputovao pola zemlje da bi iskopao dijamant za verenički prsten

Kristijan Liden iz Vašingtona je ceo život sanjao o tome da pronađe nebrušeni dijamant od kog će napraviti jedinstveni verenički prsten za svoju buduću suprugu, ali nikada nije mislio da će mu se san ostvariti.

Liden je još od srednje škole sanjao da iskopa dijamant za verenički prsten, ali nije imao pojma kako to da izvede. Kada je odrastao shvatio je da je ideja kopanja dijamanata u SAD neverovatno teško ostvariva.

Kada mu je pre tri godine kolega ispričao o Krateru dijamanata u Arkanzasu, znao je da će uspeti da ostvari svoj san. Već dve godine je bio u vezi sa Dezire i znao je da će prsten biti za nju.

Prijatelj Džoš, koji je znao da Lidenov san od samog starta, odlučio je da mu se pridruži u avanturi. U početku nisu imali uspeha ali su onda promenili sistem i počeli da kopaju po površini rudnika. Bio je kraj dana i momci su natovarili poslednji par kolica i počeli seju kada se u zemlji pojavio žuti dijamant težak nešto više od dva karata.

Organizovala probu sopstvene sahrane

Majra Alonzo (59) iz Dominikanske republike satima je ležala u mrtvačkom kovčegu na probi sopstvene sahrane u Santijagu i gledala porodicu i prijatelje kako se "opraštaju" od nje.

Alonzo je na sahranu stigla mrtvačkim kolima, obučena od glave do pete u belo i procela sate u kovčegu koji je rentirala za taj dan. Nosila je i venac od sveća i sve vreme je držala vatu u nosu kako bi što više ličila na leš.

"Sahrana" je koštala 710 dolara, prenose lokalni mediji i taj novac je otišao na kovčeg i osveženje za zvanice od kojih su neki uspevali da odglume tugu, dok su se drugi smejali i fotografisali bizarnu scenu.

Prinče Hari, oženi me!

Žena u Indiji, koja je verovala da je bila u vezi sa britanskim princem Harijem, izazvala je pometnju podnošenjem predstavke na državnom sudu tražeći pravnu tužbu protiv njega zbog neispunjavanja navodnog obećanja da će je oženiti.

Podnosilac predstavke Palvinder Kaur tvrdila je da dopisivala sa jednim "princom Harijem", za koga je sud Višeg suda u Pendžabu i Hariani u Indiji verovao da je bio neki od korisnika internet kafića .

Princ Hari
foto: EPA/ Andy Rain

Molba, koju je pravosuđe odbacilo, dodatno je sadržala uputstva britanskoj policiji da izda nalog za hapšenje vojvode od Saseksa kako bi brak mogao da se desi bez daljeg odlaganja. Gospođa Kaur nikada nije bila u Velikoj Britaniji i rekla je da je razgovarala sa "princom Harijem" samo putem društvenih mreža.

Neobično ročište zauzeto je na sudu usled ograničenja zbog korone, pošto je podnosilac tužbe to posebno tražio.

Meksički betmen

Čini se da ulicama Meksika patrolira Betmen, budući da je policija pronašla nekoliko pljačkaša vezanih za bandere, lica našminkanih tako da liče na njegovog arheneprijatelja Džokera.

Muškarac i žena koji su optuženi da su ukrali ženi torbu u gradu Rio Bravo, pronađeni su vezani i zalepljeni selotejpom za banderu na raskrsnici grada u blizini granice sa Teksasom.

Muškarcu, koji je bio bez majice i iscepanih pantalona, preko grudi je bilo napisano "soy rata" (lopov sam) a na čelu "por rata" (zbog toga što sam lopov).

Njegova partnerka imala je sličnu "šminku" i na čelu ispisano "zbog toga što sam lopov". Žena, koju je policija identifikovala kao Lus Magali, je uspela da se oslobodi i oslobodi svog partnera, ali ih je policija uhvatila.

Prerušio se u debelu ženu, pozvonio na vrata i bacio kiselinu u lice bivšoj

Student medicine koji se prerušio u debelu ženu tamnije boje kože i bacio kiselinu u lice bivšoj devojci, osuđen je početkom oktobra na 15 godina zatvora.

Dr Rim Alaui trajno je unakažena nakon što joj je njen bivši kolega i ljubavnik bacio kiselinu u lice u užasnom, planiranom i smišljenom napadu koji se dogodio na njenom kućnom pragu u Brajtonu.

Milad Ruf (25) prerušio se u debelu crnkinju, pozvonio je bivšoj devojci na vrata i bacio joj sumpornu kiselinu u lice. Nesrećna devojka pretrpela je kritične povrede lica, vrata i grudi, izgubila je vid na desnom oku, ne može da zatvori oči niti pomera vrat.

Ruf se, kako su tužioci otkrili, pažljivo pripremao za napad. Napravio je spisak svega što treba da uradi i kako da se maskira, koji je policija pronašla u njegovoj kući.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track