BRAĆA UBILA SESTRU ZBOG ZAPADNJAČKOG NAČINA ŽIVOTA: Namamili je na sastanak, zadavili a potom raskomadali i spakovali u kofer
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP / Profimedia

ubistvo iz časti

BRAĆA UBILA SESTRU ZBOG ZAPADNJAČKOG NAČINA ŽIVOTA: Namamili je na sastanak, zadavili a potom raskomadali i spakovali u kofer

Planeta -

Dva brata iz Avganistana optužena su u Nemačkoj za ubistvo svoje sestre, koju su navodno hteli da kazne zbog njenog "zapadnjačkog" načina života

Kako piše Dejli mejl, Sajed H. (26) i Sejed H.(22), optuženi su da su namamili svoju tridesetčetvorogodišnju sestru Marjam H. na sastanak u Berlinu 13. jula, pre nego što su je zadavili i zaklali.

Tužilaštvo je saopštilo da su braća raskomadala telo sestre, koja je inače majka dvoje dece, a zatim su se kasnije tog dana sa njenim telom u koferu odvezla taksijem do železničke stanice.

Na snimku nadzornih kamera, do kojeg su došli nemački mediji, vidi se kako Sajed i Sejed podižu crnu torbu na voz na železničkoj stanici Sudkrojc u Berlinu.

Braća su optužena da su putovala u Bavarsku vozom pre nego što su se odvezla do mesta u blizini Sajedove kuće, gde su Merjamino telo zakopala u plitku grobnicu.

Tužioci tvrde da su muškarci hteli da kazne svoju sestru "zbog njenog zapadnjačkog stila života", koji nije odgovarao njihovim arhaičnim idejama časti i morala, te njihovoj slici o ženama.

Tužioci su posebno dodali da braća nisu bila spremna da prihvate da se njihova sestra razvela od muža, za kojeg se udala sa 16 godina, nakon nasilnih incidenata i da je imala novu vezu.

Merjam je bila majka dvoje dece: ćerke od 10 i sina od tri godine. Oni su došli kao migranti u Nemačku 2013. godine.

Braća su dala kontradiktorne izjave o tome šta se nalazilo u koferu, za koji tužioci tvrde da je skrivao Merjamino telo.

Dok je Sejed tvrdio da su u torbi bokserske rukavice i tegovi, Sajad mu je protivrečio i tvrdio da su unutra odeća i neki teški predmeti.

Pored toga, Sejed je, navodno, identifikovao sebe i svog brata kao muškarce snimljene nadzornim kamerama na železničkoj stanici u Berlinu.

Dva brata su u pritvoru od 3. avgusta i preti im kazna doživotnog zatvora ako budu osuđeni za ubistvo.

Kurir.rs/Agencije

Bonus video:

00:43

Hapšenje za ubistvo meštanke Melenaca izbodene nožem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track