DETALJI SMRTONOSNE PUCNJAVE U DENVERU: Ubijao ljude po salonima za tetoviranje, krvavi pohod nastavio u hotelu pa i sam nastradao
Foto: Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

među ubijenima i policajac

DETALJI SMRTONOSNE PUCNJAVE U DENVERU: Ubijao ljude po salonima za tetoviranje, krvavi pohod nastavio u hotelu pa i sam nastradao

Planeta -

Naoružani napadač koji je delovao sam ubio je petoro i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, juče u saveznoj državi Kolorado, u Sjedinjenim Državama, a zatim je i sam ubijen u obračunu sa policijom, saopštila je američka policija.

Muškarac je od ponedeljka posle podne pucao na nekoliko mesta u Denveru i u obližnjem Lejkvudu, rekla je policija na konferenciji za štampu održanoj kasno noću.

Počeo da puca u salonu za tetoviranje

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetoviranje u Denveru, ubivši dve žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tom gradu na novoj konferenciji za štampu.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gde je ustrelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

0649661994, Denver, pucnjava, salon za tetovranje
foto: Hector Acevedo / Zuma Press / Profimedia

Nakon toga se uputio u Lejkvud, gde je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetoviranje, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gde je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla ranama.

Počinitelj identifikovan

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lejkvudu je identifikovala počinitelja koji je naumio da nastavi svoj krvavi pohod. Reč je o 47-godišnjem Lindonu Džejmsu MekLeodu.

"Tada je došlo do nove razmene vatre sa našim službenicima" i "napadač je (...) ustreljen", rekao je u ponedeljak uveče Džon Romero, portparol policije u Lejkvudu, dodajući da je počinitelj "proglašen mrtvim na mestu događaja".

0649662162, Denver, salon za tetoviranje, pucnjava
foto: Hector Acevedo / Zuma Press / Profimedia

Policajka iz Lejkvuda koja je pogođena u okršaju i koja je ustrelila napadača biće operisana, ali "dobro je", rekao je u utorak Romero.

"Ciljao je određene osobe"

"Prema našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe", rekla je policija u Denveru.

0649545657, Denver, pucnjava
foto: Michael Ciaglo / Getty images / Profimedia

Načelnik denverske policije Pol Pazen rekao je da istražitelji još nisu otkrili motiv napada.

"Na početku smo istrage", rekao je.

Pucnjave su pošast koja iza sebe ostavlja brojne žrtve u SAD-u, gde je pravo na posedovanje oružja zajamčeno Ustavom.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track