BORIO SE PROTIV EPIDEMIOLOŠKIH MERA Italijanski antivakser koji je namerno širio koronu umro od kovida
Foto: Shutterstock

šetao zaražen bez maske

BORIO SE PROTIV EPIDEMIOLOŠKIH MERA Italijanski antivakser koji je namerno širio koronu umro od kovida

Planeta -

Mauricio Burati, italijanski antivakser koji je tvrdio da kovid ne postoji je preminuo.

Burati, takođe poznat kao Mauro iz Mantove, preminuo je u bolnici u Veroni u ponedeljak, samo nekoliko nedelja nakon što je hospitalizovan. Imao je 61 godinu.

Burati je izazvao bes javnosti nakon što se proglasio "širiteljem kuge" i hvalio se da je hodao zaražen i bez maske u supermarketu.

Buratijevo stanje se pogoršalo nakon što se javio u program lokalnog radija, gde je bio čest i poznati komentator, i otvoreno rekao slušaocima da je teško bolestan, s visokom temperaturom, ali je odlučio da prošeta prepunom prodavnicom bez maske.

Nije želio u bolnicu zbog "komunista"

Borio se protiv epidemioloških mera i tvrdio da "brani ustav". Rekao je i da se neće testirati na koronavirus, jer brisevi zapravo prouzrokuju bolest.

Kako prenosi BresciaToday, u bolnicu je otišao nakon insistiranja svojih fanova i radijskog voditelja Đuzepea Krucianija. Odbio je da se leči u bolnici u svom radnom gradu "jer su tamo komunisti".

Enriko Polati, upravnik JIL-a u bolnici de Borgo Trento, gde se lečio Burati, rekao je za novinsku agenciju ANSA da je stigao u "očajnom stanju".

-Učinili smo sve i malo više, ali bolest je bila neumoljiva, rekao je.

Na kraju priznao da virus postoji

Burati je navodno ostao pri svojim stavovima protiv vakcinacije i kada mu se stanje naglo pogoršavalo, pa čak i nakon što je bio intubiran. Jedan od njegovih poslednjih komentara obožavateljima bio je da planira da traži azil u inostranstvu kako bi izbegao vakcinaciju.

Čini se da je Burati konačno priznao postojanje virusa u snimku, koja je naknadno emitirana u radijskoj emisiji, prenosi BresciaToday.

-Dijagnostifikovana mi je bilateralna upala pluća, čini se da je korona,rekao je.

"Nadam se da će tvoja tužna priča poslužiti kao primjer"

Nakon njegove smrti radijski voditelj Kruciani mu je odao počast na Instagramu.

-Bio si, jesi Mauro iz Mantove. Ismevali smo te, ti si nas vređao, pričali smo o tome sve do praga suda, ali zabavljali smo se kao nikad u životu. A danas sam zadobio udarac u srce, napisao je voditelj.

Drugi voditelj sa istog radija, David Parenzo, rekao je da bi Buratijeva sudbina trebalo da posluži kao upozorenje drugima.

-Počivaj u miru gde god da si, stari teoretičaru zavera. Nadam se samo da će tvoja tužna priča poslužiti kao primer svima onima koji još uvek raspiruju sumnje da li da se vakcinišu, rekao je Parenzo.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track