PERUANSKI ŠAMANI SU REKLI SVOJE: Evo šta predviđaju za 2022! Korona, Ukrajina, ekonomija.... VIDEO
Foto: Screenshot YT/Euronews

praznoverje

PERUANSKI ŠAMANI SU REKLI SVOJE: Evo šta predviđaju za 2022! Korona, Ukrajina, ekonomija.... VIDEO

Planeta -

Dva dana pre dolaska 2022. godine, grupa peruanskih šamana izvela je rituale na vrhu brda izvan Lime kako bi dala svoja godišnja predviđanja i poželela sreću u narednoj godini.

Jedan šaman je predvideo da će koronavirus ovde ostati među nama, iako u blagom obliku pre nego što „nestane“.

„Korona virus će ostati među nama, kao deo porodice. Biće nešto blaži, ali će živeti među nama, i malo po malo će nestati“, rekao je šaman Valter Alarkon.

Drugi je predviđao ekonomske poteškoće. „Zato tražimo naše blagostanje, da se situacija popravi“, dodala je Ana Marija Simeon.

Ne plašeći se bavljenja velikim temama, šamani su dali i druga predviđanja, uključujući i neka o napetosti na granici između Rusije i Ukrajine. Nadaju se da će to biti olakšano zahvaljujući njihovim ritualima.

"Rusija, oni žele da napadnu teritoriju Ukrajine, ali to se neće desiti. Zato smo mi šamani ovde da nema rata, nema fizičke agresije", rekao je šaman Feliks Roldan.

Šamani su izvodili rituale sa fotografijama političara poput američkog predsednika Džoa Bajdena, predsednika Rusije Vladimira Putina i meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, dok su iscelitelji koristili latice cveća i duvali u rog bika tokom svojih duhovnih praksi.

Hoće li biti u pravu ili ne? Odgovor će doći u narednim mesecima.

Kurir.rs/euronews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track