RAFALI PRED KRAJ 2021: U Filadelfiji 2 napadača osula paljbu po okupljenim, najmanje 6 povređenih! VIDEO
Foto: Screenshot YT /6abc Philadelphia

opasno

RAFALI PRED KRAJ 2021: U Filadelfiji 2 napadača osula paljbu po okupljenim, najmanje 6 povređenih! VIDEO

Planeta -

Dvojica naoružanih napadača ispalila su više od 65 metaka na okupljene građane u Filadelfiji, od kojih je najmanje jedan u kritičnom stanju, saopštila je policija u petak.

Policija je reagovala oko 23.30 časova. U četvrtak u naselju Džermantaun i pronašao 21-godišnju ženu upucanu više puta u stomak i grudi i kako leži pored desetina istrošenih čaura. Policajci su je hitno prevezli u bolnicu, gde je u petak bila u kritičnom stanju.

Pet muškaraca starosti od 19 do 29 godina odvezeno je privatnim vozilima sa ranama od vatrenog oružja u dve bolnice, saopštila je policija. Od svih se očekivalo da prežive.

Policajci gledaju snimke sa nadzora, rekao je novinarima kasno u četvrtak glavni inspektor Skot Smol.

Povređena žena, koja je zadobila najviše prostrelnih rana, možda je bila ciljana meta, rekao je Small. Ali obimno mesto zločina - sa morem čaura na Džermantaun aveniji i mecima iz najmanje dva poluautomatska oružja različitog kalibra koji su pogodili parkirane automobile - otežavalo je pouzdanost.

„Činjenica da smo pronašli preko 65 istrošenih čaura – ​​to je mnogo ispaljenih hitaca – pa je teško čak reći ko je ciljana meta, a ko je pogođen zalutalom paljbom“, rekao je Small.

Gradska veb stranica Filadelfije koja prati žrtve pucnjave i ubistva pokazala je da je od utorka 2021. bilo 1.827 nefatalnih žrtava pucnjave, što je povećanje od više od 600 u odnosu na nivoe pre pandemije 2019. godine.

Policija Filadelfije pokazala je 559 ubistava u poslednjem danu 2021. godine, što je najviše zabeleženo od kada je grad počeo da prati 1960. godine.

Kurir.rs/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track