IZRAELSKI APAČI NA METI HAMASOVIH STRELA 2M Odgovorili na napad na Gazu! Nema podataka o oborenom ili oštećenom helikopteru! VIDEO
Foto: EPA, screenshot Twitter

bLISKI ISTOK

IZRAELSKI APAČI NA METI HAMASOVIH STRELA 2M Odgovorili na napad na Gazu! Nema podataka o oborenom ili oštećenom helikopteru! VIDEO

Planeta -

Palestinska militantna teroristička odganizacija Hamas u nedelju uveče odgovorila je na napad izraelskih brobenih helikoptera AH-64A "Ašraf" (Zvečarka) u Gazi i na njih ispalila dve rakete sa prenosnog PVO sistema "Strela 2M".

Za sad nema informacija da li je koji od izraelskih helikoptera oštećen ili je oboren na izraelskoj teritoriji i koliko su operateri prenosnih PVO sistema bili precizni.

Za sad ovo je prvo regostrovano PVO oružje, koje je Hamas upotrebio u gađanju izraelskih borbenih letelica u ovom slučaju helikoptera. Za sad nije poznato, da li su na meti Hamasa bili i izraelski borbeni avioni, koji su takođe angažovani u operacijama iznad Gaze.

Inače kamere kineske CCTV zabeležile su trenutak kada je jedna raketa koja je lansirana iz pojasa Gaze pala u more nedaleko od obala Tel Aviva, zbog čega je pokrenuta bila vazdušna operacija nad Gazom.

Istorijat upotrebe izraelskih borbenih helikoptera nad Gazom nije nov i datira još od 1999. godine, kada je započela primena doktrine udara sa distance.

Taktika napada na Hamas je nazvana i "taktika ciljanih ubistava".

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track